Nyhetsflödet

När jag tittar på TV-nyheterna måste jag ofta ta till ritblock och penna för att klara långa utläggningar och intetsägande intervjuer (och nu menar jag inte bara sportnyheter). Det hjälper att ha något för händerna, som det heter.

Det finns de som kan sticka eller virka och titta på TV. Det klarar inte jag, men att rita går bra. Typ telefonklotter. Det ”blir” sällan något. Men när jag skulle slänga klotterpappren i går upptäckte jag att det faktiskt blivit något medan jag lyssnade på nyheterna om Euro-krisen. I efterhand skulle jag kunna tolka mitt TV-klotter så här:

Den bysantinsk-tysk-romersk-österrikisk-albansk-serbisk-grekisk-ortodoxa dubbelörnen sitter på en kungakrona och kliar sig i huvudet. Den franska liljan intar scenen, med skandinaviska björkar i bakgrunden och tiljorna är beströdda med paragrafer.

Det hela vilar på ett grekiskt kapitäl, med bräcklig bas. De där runda små krumelurerna ser lite ut som Euro- tecken.

Tänk så det kan bli.

Och så har vi då dagens Slussen-fundering. I DN finns en översikt över hur det ser ut idag och hur det kommer att bli efter ombyggnad. Få fakta, men tydliga kartor över hur trafiken är tänkt.  Den där upplysningen att fri höjd kommer att bli 4 meter i stället för dagens 3,2 får mig att undra: Är det för att släppa in ännu större lastbilar i stan, som en ombyggnad är absolut nödvändig?

 

 

Det här inlägget postades i Att rita, Att tolka, Debatt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Nyhetsflödet

 1. Malin skriver:

  Det skulle kunna vara en ovanligt pampig toalettstol.

 2. Musikanta skriver:

  När blir jag inbjuden till vernissage?
  Jag hoppas att jag fortfarande kan åka tunnelbana från Mälarhöjden till Cityterminalen när Slussen byggs om. Att dra rullvagn och ha ryggsäck dessutom är inte kul om man tvingas åka buss…
  Med mina 162 cm är jag heller inte i behov att en höjd på 4 meter!
  Ingrid som var tvungen att promenera tillsammans med Mirren och Clarissa mellan Aspudden och Liljeholmen när tunnelbanan inte fungerade.

  • Karin skriver:

   Jobbigt med icke-funkande tunnelbana. Tillfälligt, eller? Borde varna dottern som bor åt samma håll och som ofta laborerar med knappa marginaler.

   När det blir vernissage för ”Nya Slussen” kommer jag att hålla mig borta. Men om du menar klotter-vernissage tackar jag för komplimangen! Det bästa är att bara låta pennan gå. När jag försöker göra något mer ambitiöst blir det pannkaka.

Kommentarer är stängda.