Den lilla tanten som skulle skaffa mobilt bredband

Den lilla tanten skulle åka till landet och jobba en vecka, så hon behövde en bättre uppkoppling än sitt gamla telefonmodem, tyckte hon. Detta var i en avlägsen forntid, för ungefär fem år sedan, då det hände att man kopplade en liten dosa till den fasta telefonens kopparledning, för att kommunicera med omvärlden. Men nu hade hon hört talas om en snabbare uppkoppling, mobilt bredband, så hon gick in i en butik på Götgatan där hon köpte sitt modem och fick en särskild CD för Mac-installation.

– Har jag nu allt jag behöver för att koppla in mig när jag kommer till landet, frågade hon för säkerhets skull.

– Jajamän, nu är det bara att tuta och köra, log försäljaren brett, full fart, damen!

När hon kom till landet började hon installera sitt modem, men ack, det första som kom upp på skärmen var en instruktion att hon måste installera modemet på en PC först och inaktivera en simkortskod för att det skulle fungera på en Mac.

–  Vilken tur, tänkte den lilla tanten, att jag råkar ha en gammal PC liggande här i min byrålåda! Så startade hon sin gamla PC, inaktiverade koden och fortsatte glad ihåg sin installation. Men inte blev hon uppkopplad för det.

–  Det finns säkert duktiga supportpersoner som jag kan få hjälp av, tänkte den lilla tanten, men de sover nog nu, när det hunnit bli så sent. Jag ringer dem i morgon.

Tidigt nästa morgon började den lilla tanten ringa supporten. Det var många före i kön, men man arbetade på att ta hennes samtal så fort som möjligt. Efter mindre än en timme kom hon fram till en ung man som ville veta vilket telefonbolag hon använde och om hon inte ville byta abonnemang. Det ville hon inte och då sade den unga mannen att han skulle koppla vidare till den mobila bredbandssupporten. Där var det många före i kön, men efter en halvtimme fick hon svar, men nu var det tyvärr inte den mobila supporten som svarade utan en automatisk telefonfrågare som ville veta vad den lilla tanten tyckte om servicen och om hon hade haft några problem med att komma fram.

–  Ange på en skala, sade en vänlig röst, vad ni tycker om vår tillgänglighet.

Den lilla tanten tyckte att hon liksom hamnat utanför skalan, men hittade inget sätt att uttrycka det på. Medan hon funderade bröts samtalet.

Då tog den lilla tanten mod till sig och ringde Företagssupporten i stället, för där, tänkte hon, ska dom väl inte våga koppla hit och dit och bort hursomhelst. Det många före i kön, men efter någon halvtimme svarade en ung man och sade att han gärna ville hjälpa henne och hon berättade om sitt problem.

Den unge mannen började med att förklara att den CD som hon fått dagen innan var föråldrad och att hon måste ladda ner drivrutiner från nätet.

– Hur ska man kunna göra det om man inte har någon uppkoppling och har köpt sitt mobila bredband just för att få en sådan, undrade den lilla tanten.

– Det är nog inte meningen att man ska installera mobilt bredband om man inte redan har en uppkoppling, sade den unge mannen.

– Jag förstår, sade den lilla tanten, med då ljög hon allt lite grann.

Men så kom hon på att det där gamla långsamma telefonmodemet kanske skulle kunna fungera. Hon kopplade upp det och satte igång att ladda ner drivrutinerna.

– Hujedamej, sade den lilla tanten till sin dator, det här blir en dyr telefonräkning det!

Nästa dag ringde den lilla tanten till Företagssupporten direkt och tänka sig att nu var det samma unga man som hon fick tala med. De gick tillsammans igenom installationen, steg för steg. När de var klara fungerade uppkopplingen ändå inte.

– Då slänger vi alla program och startar om på nytt, sade den unge mannen.

– Tror du inte, unge man, att det är bättre att gå igenom inställningarna och kontrollera att det inte blev fel någonstans, undrade den lilla tanten, men det trodde inte den unge mannen. Den lilla tanten avinstallerade alltihop och slängde program och drivrutiner. Sedan försökte de på nytt, men det fungerade inte.

– Då vet jag vad det kan vara, sade den unga mannen, det är nog fel på modemet, det är tyvärr inte ovanligt. Det är bara att gå till butiken och få ett nytt.

– Jaha, sade den lilla tanten, tack så mycket då. Och så försvann den lilla tanten från det telefonbolagets kundkrets och kom aldrig mer igen.