Och nu blir det Stand Up

När snälla släktingar till dottern försökte klura ut, på håll, vad hon kunde tänkas önska sig i födelsedagspresent fick de tipset att hon jättegärna ville ha en Stand Up.

Oj, sa släktingarna på sitt håll, det blir ju lite knepigt att fixa. Snälla som de är, började de dock ta kontakt med dotterns kompisar för att fjärrstyra arrangemanget. Kände kompisarna kanske till någon Stå-up-komiker som kunde engageras till födelsedagen, för att åka till södra Dalarna och  – ja, typ Stå upp en stund? Det gick trögt. ”Näe det är nog väldigt svårt att ordna”, sa dotterns kompisar.

Efter många samtal fram och tillbaka insåg de snälla släktingarna till sist att det var en SUP det handlade om. En Stand Up Padel.

Dottern blev såklart jätteglad åt den fina presenten och vi andra fick en munter stund när vi försökte föreställa oss de olika Stå-upp-komiker som som var tänkta att komma hit till en liten f.d. bruksort i södra Dalarna och hur det sedan skulle gå till med själva presentöverlämningen. Babben Larsson till födelsedagsfikat på morgonen? Eller Özz Nûjen till eftermiddagens tårtätning? Liiite pinsamt.

Här paddlar den lyckliga SUP-ägaren mellan farfarsstugan och hemmahamnen på tio minuter blankt!

Det här inlägget postades i Att tolka, Ord och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Och nu blir det Stand Up

 1. Brorsdottern skriver:

  Vilken härlig bild! Sommar när den är som bäst!

  • Karin skriver:

   Ja, om man har turen att ha tillgång till en sjö som svalkar lite så har den här sommaren varit väldigt fin. Mycket tid i och på sjön!

 2. Ninja i Klockrike skriver:

  Läste att det var tår-tätning på eftermiddagen. det kan också behövas ibland fast sällan på fölsedagar.

  • Katin skriver:

   Tår-tätning! Precis vad jag behöver på min vänsterfot. Tårna spretar lite pga bruten tå. Pga klantig!

 3. Paula skriver:

  Detta var det i särklass roligaste jag hört på länge! SUP eller STÅUPP, ja vad säger man!!! Haha, vilken tur att det blev rätt innan det hann bli fel! Ja det är en av denna sommars modegrejer, jag stöttar det till 100% för det är LJUDLÖST! Jag har fått nog av surrande drönare på himlen och galna vattenskotrar och epa-traktorer och allt annat som bara låter! Hoppas födelsedagen var en trevlig tillställning

  • Karin skriver:

   Vi skrattade gott åt missförståndet! Tänk om de verkligen hade lyckats få tag i någon stå-uppare! Väldigt svårt att få till det arrangemanget så att det inte bara blir pinsamt för alla parter!

   Ja, tänk om det gick att införa restriktioner för alla dessa högljudda farkoster! Jag drömmer om att sjön skulle kunna bli en tyst sjö. Men när jag ser alla entusiastiska ungdomar på sina vattenskotrar eller i motorbåtar inser jag att det nog är ett förlorat slag. Tyvärr.

 4. Cecilia N skriver:

  Det är alldeles lugnt och stiligt och enkelt med de där supparna på internet. Folk bara står där och glider fram.
  Den enda jag sett som bjuder på inblick om mödan att balansera är biskop Karin på instagram. Hon badar minst lika mycket som hon paddlar.
  Själv har jag inte provat.
  Och ja. Oljud på sjön är ett otyg. Själva hissar vi tyg på vår ljudlösa båt. (Fast har en liten motor för momenten i start och slut av resan.)

  • Karin skriver:

   Heja biskop Karin som visar hur det kan vara! Visst kan det bli lite vingligt och baddräkt är absolut bästa klädsel vid SUP-andet. Jag tror att det finns lite olika varianter och den dottern fick är nog av det stabilare slaget. I hennes fall handlade problemet i kvällningen i stället om hungriga myggor som följde med på färden.

 5. Musikanta skriver:

  Det är mycket numera som man (jag) inte har en aning om. Men när jag ser på bilden tycker jag mig ha sett något sådant förut i någon tidning. Tur att det inte blåser. Man ska nog vara i din dotters ålder för att kunna fixa det, eller yngre…
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Nejdå, det går utmärkt i alla åldrar! Jag har inte hunnit pröva än, men dotterns svärfar, som inte är helt purung, paddlade iväg utan problem. Den är rätt stabil. Det finns uppblåsbara varianter också mycket vingligare, och på en sån skulle jag nog föredra att ligga ner!

Kommentarer är stängda.