Fixeringsbild

Mina motivval följer ingen plan och har knappast någon röd tråd. Idag letade jag efter gamla bilder, som verkar vara på rymmen. Jag ville jämföra snön på Kilimanjaro 1970 och idag. När jag var i Östafrika senast flög jag över bergmassivet och blev chockad över hur mycket av snön som försvunnit. Det är nu nio år sedan, så det har väl smält bort lite till sedan dess, är jag rädd. Men jag hittade inte mina gamla bilder från Tanzania så då målar jag Kilimanjaro i stället, så som jag mins berget. Eller ”den lilla vita kullen”, som namnet betyder.

Så här minns jag den lilla kullen. Lejonen brukade också se ut sådär, nästan osynliga mot savannens gulbruna gräs. Det var sällan man såg en lejonhanne som stod upp. De låg mest och vilade, medan honorna jagade. När man målar är det dock lättare att få till en hanne, så att det ser ut som ett lejon. Om jag låter honom ligga ner försvinner han ju helt och hållet, så han får allt räta på benen lite på den här bilden.

Det här inlägget postades i Att resa, Natur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fixeringsbild

  1. Gerd skriver:

    Härlig bild! Jag beundrar dina målningar.
    Trevlig söndag.

Kommentarer är stängda.