Omstart

LatakiaLatakia heter en hamnstad strax söder om gränsen till Turkiet. Den grundades ungefär 300 år f Kr och har tillhört det romerska, bysantinska och osmanska riket. Idag ligger staden i Syrien. Där bor konstnären Nizar Ali Bad. Han plockar stenar vid stränderna utanför staden och gör konstverk av dem. Som det här: nizar12

Och det här:

nizar-ali-badr-pierres-artiste-syrien-kedistan

Fler konstverk finns på den här sidan, som är på franska. Jag kom att tänka på hans konstverk idag, när jag skulle skriva om veckans lördagstema, Omstart.

Här finns övriga lördagstemabloggares tankar och bilder om veckans tema, som vi fått av Pettas-Karin:  Anna  BildbloggenGnuttan   Helena   Karin på Pettas, Klimakteriehäxan,   Livsrummet  Marietts Foto, musikanta,  Olgakatt, Pensionären på ön, Pysseliten,  Stenstugu, Tove  Ulla-Minnatur

Det här inlägget postades i Att resa, Att tolka, Livet, Lördagstema och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Omstart

 1. Annika J. skriver:

  Det är inte ens lördag än, men jag som bara hänger här då och då måste …

  … vad måste jag? Beundra den andra bilden tills jag blir vek i knäna, tror jag att jag menar. Det fladdrar under bröstbenet så att jag tror att hjärtat har blivit en fjäril som vill ut.

  Så fantastiskt fint och lätttytt* och meningsfullt, med så enkla medel.

  * lätt-tytt, menar jag, men det ordet är hopplöst.

  • Karin skriver:

   Ja, den ville liksom vara med i dessa tider, den där bilden. Och den idylliska bilden innan, som komplement till omstarten.

   Ibland är omstarter inte så lätta eller sorgfria som en del livscoacher vill få oss att tro. Och dessutom kommer konstnären från en ort som sett många omstarter, varav ganska många blodiga sådana.

 2. Olgakatt skriver:

  Ser att även du har tjuvstartat.
  Jag såg hans bilder för en tid sedan; helt fantastiska!
  Av alla omstarter människor måste göra av olika skäl är nog de pga krig de värsta. Och inte alla lyckas. Jag tänker bl a på Göran Rosenbergs far men också på alla dem som inte får stanna i det land dit de tagit sig med livet som insats för att de inte har rätt skäl.

  • Karin skriver:

   När det råkar komma en idé farande får man se till att hugga den i flykten!

   Ja, alla dessa påtvingade omstarter, allt ansvar för att bryta upp utan att veta hur det blir, all oro för barnen… Svårt!

 3. Karin på Pettas skriver:

  Fantastiskt fint val för Omstart.
  Det berör på djupet

  Tack Karin!

 4. kicki skriver:

  Uttrycksfulla småstenar, fast det är det ju inte, småstenar alltså. Så skickligt att använda materialet och fånga kroppsspråk och situationer, resten gör betraktaren.
  Det måste vara underbart att ha så obegränsat med material

  • Karin skriver:

   Ja, han jobbar med stenar som varit med om en hel del. Romerska soldater, korsfarare, Saladin… Det är annat det än lite kantiga stenar från stranden vid Rossen!

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Helt underbara konstverk Karin OCH vinkling på temat omstart. Och det är som du säger i en kommentar ovan verkligen inte lätt med omstarter alla gånger, även om det låter ”fint”.

 6. Anki skriver:

  Tycker om din vinkling… så passande till veckans tema. Underbara konstverk!

 7. Fina skapelser! Den undre tror jag mig ha sett förut – ett inlägg i debatten om flyktingströmmarna eller hur?

  • Karin skriver:

   Ja det var i något flyktingsammanhang som jag först hittade konstnären. Och kontrasten mellan hans ”lyckliga” bilder på barn som gungar eller förälskade par som pussas å ena sidan och flyktingbilderna å andra sidan är lika talande som hjärtskärande.

 8. Lena i Wales skriver:

  Wow, vilka härliga verk!
  Historiken ger verkligen tanke till omstart.
  Tack!

 9. Underbart – särskilt bild nummer två!

 10. Musikanta skriver:

  Fantastiska stenfigurer! Illustrerar verkligen lördagstemat. Kanske också något för barnbarnen att ägna sig åt nästa sommar.
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Tack Ingrid! Ja, det gäller ju bara att hitta en bra stenstrand. Hos oss finns det antingen vackra (men kantiga) slaggstenar eller helt ointressanta vanliga småstenar, typ grovt grus. Det blir en utmaning för den kreativa fantasin!

Kommentarer är stängda.