Men? Vad håller dom på med?!

Jag har länge fört ett utmattningskrig mot myrorna i huset vid vår tomtgräns. Myrstacken befinner sig på granntomten, men myrorna trivs bäst på vår tomt. Mer om detta här.

Så här såg mystacken ut vid halvtid, dvs efter att jag kärrat bort ett fyrtiotal kärror stack och innan syrran och jag kärrade bort lika mycket senaste nyårsafton. Det fanns gott om stack inuti huset också, ända upp till taket.stor stack

Myrstackarna hade alltså ingen stack när de piggnade till på våren och allt verkade gå vägen, för en bit bort startade ett nybygge. Bra, tänkte jag, dom fattade vinken fast den var fin!

Men så igår möts jag av denna scen. Några få myror, som ser rätt klena ut pysslar om hundratals myrägg på den gamla stackens plats. Tänker dom flytta tillbaka, eller har dom haft myrägg i någon underjordisk barnkammare som dom nu håller på att evakuera?IMG_3513

Om det finns någon myrkunnig person som läser detta skulle jag väldigt gärna vilja veta vad som händer, egentligen!

 

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Men? Vad håller dom på med?!

 1. Tove Olberg skriver:

  … bevärligt, men ljuvliga bilder…

  • Karin skriver:

   Hmmm… personligen tycker jag nog att andra bilder är trevligare, men det beror nog på att jag är lite trött på dessa envisa myror:-)

 2. Kicki skriver:

  I styrkan av sin mångfald…
  Tipsa sädesärlorna om det där eller en björn kanske.

Kommentarer är stängda.