Handgripligheter och affärsbegåvningar

Om man kör upp med bilen på gräsmattan framför entrén till huset får man skylla sig själv. För då fungerar bilen som en vält som pressar ner alla maskrosfrön i marken så att de kan börja gro. Därför har vi mer maskrosor än jag trivs med framför verandan.

Det är väl bara att meja ner dem med gräsklipparen, tänker ni. Ack vore det så enkelt!

onda maskrosor

Idag såg det ut så här innan jag gick till handgripligheter.

Först en vända med åkgräsklipparen. Maskrosorna hukade sig och tittade upp igen nästa dag. Då tog jag fram Klippo-klipparen i tisdags och körde med lägsta inställningen för att nacka dem. Det gick halvbra. Många maskrosor tittade upp igen och såg rätt oberörda ut. Så i går körde jag snaggvarianten fram och tillbaka några gånger för säkerhets skull. Maskrosorna couldn´t care less.

Så nu har jag gått till handgripligheter. Än så länge rycker jag av alla jag ser för hand, för att hindra frösättning och spridning, men min långsiktiga plan är att skaffa ett maskrosjärn och rycka upp dem med rötterna.

vägren En av grannarna, som inte alls har så många maskrosor som vi, berättade om en annan (mindre lyckad) maskrosbekämpningsmetod. Han erbjöd sina barn och deras kompisar en krona per maskros. Om de kunde visa upp en hel upprotad planta var han beredd att betala fem kronor.

Barnen sprang förstås omedelbart till närmaste vägren och plockade famnen full med maskrosor. I dagens beställar-utförar-kultur måste man vara noga med kravspecifikationerna.

Det här inlägget postades i Att odla, Att tolka och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Handgripligheter och affärsbegåvningar

 1. Kicki skriver:

  Men sluta! Det finns väl roligare saker att göra än att sprätta maskrosor ur gräsmattan. Hur gick det med jordlasset förresten? Apropå roligt då.

  • Karin skriver:

   Men har du klickat på den översta bilden? Förstorat upp den? Gör det!

   Och jodå, jordlasset kom så småningom och ligger nu där och ser rätt lovande ut. Det kan man roa sig med i flera dagar!

 2. Pysseliten skriver:

  Haha, precis samma sak hände min kollega som skulle bli kvitt kottarna på gården. Barnen skulle få betalt per kotte, men det gick ju snabbare att plocka i skogen intill …

  • Karin skriver:

   Vem vet, det kanske finns en en barnens fackliga organisation som vi inte har en aning om, där man tipsar varandra om smarta metoder att höja lönen och hitta bra sätt att tillämpa arbetsgivarnas/föräldrarnas riktlinjer för att maximera inkomsterna!

 3. ByFånen skriver:

  Maskros/kottbarnen agerar helt efter ett av mors säjningar: ”Ful får man va’, men inte dum”.

Kommentarer är stängda.