Nä, nog får det vara nog…

drgDet är oroande det låsta läget i USA. Det kan ju få hela världsekonomin att tippa över om man inte kommer överens.

Man ska ju inte skämta om eländet. Så jag citerar i stället valda delar av drottning Elizabeths öppna brev till USA, förmedlat av Michelle Devlins. (Tipstack till Niklas.)

Bettan riktar sitt brev till medborgarna i Förenta Staterna och det är inte frågan om att inleda brevet med några artighetsfraser eller sedvanligt preambulerande; hon går rakt på sak och innebörden är: Nu får det vara nog!

– Eftersom ni inte kan klara er är det lika bra att jag tar över och ni förklaras härmed omyndiga att sköta ert land. I fortsättningen är ni återigen brittiska undersåtar. Det innebär bland annat (jag översätter några av de 15 punkterna på Bettans lista):

– Bokstavens u återinförs i ord som colour, labour och neighbour.

– Ni måste lära er att lösa personliga problem utan att använda gevär, advokater eller terapeuter. Det där med att ni använder så många advokater och terapeuter visar ju bara att ni inte är mogna att vara självständiga. Gevär ska bara användas för att skjuta ripor. Om ni inte kan reda ut konflikter utan att stämma någon, eller gå till terapeuten, då är ni inte mogna att skjuta ripor.

– Därför kommer det i fortsättningen inte att vara tillåtet att bära något farligare än potatisskalare. Det kommer dock att krävas tillstånd för att bära potatisskalare offentligt.

– I det f.d. USA kommer engelska priser på bensin att gälla, dvs ungefär 10 dollar per gallon. Get used to it!

– Ni måste lära er att göra riktiga chips. Det ni kallar ”French fries” är inte chips och det som ni envisas med att kalla potatischips heter ”crisps”. Riktiga chips är tjocka och friterade i animaliskt fett och till dem använder man inte ketchup utan vinäger.

– Den där kalla smaklösa drycken som ni envisas med att kalla öl är inte öl överhuvudtaget.

(Här blir Bettan så ordrik att jag hänvisar till originalet i länken här ovanför. Fast jag måste ändå citera annan källa – brorsan – som berättade att amrisarnas favoritöl Budweiser, av belackare brukar kallas ungefär ”att vänslas i en kanot”, dvs: fucking close to water…)

– En skattmas kommer att besöka er inom kort för att driva in utestående fordringar från 1776 och framåt.

– Teatime är från 4 p.m. Använd lämpliga koppar, med fat (inte muggar), bisquits (kakor) av god kvalitet samt jordgubbar med grädde under säsong.

Ja vad ska man säga? God save the queen?

Det här inlägget postades i Att tolka, Debatt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Nä, nog får det vara nog…

  1. Eva skriver:

    Jag säger ingenting, skrattar bara hjärtligt!

  2. Krönikören skriver:

    Hahaha! Underbart! Skulle vara en syn att se Bettan spänna ögonen i Obama.

Kommentarer är stängda.