En bra början…

Funderar på att köpa ny klockradio. Den gamla, som hängt med ett bra tag, lyder inte längre mina kommandon. Så nu håller jag på att orientera mig i klockradiodjungeln och fastnade för denna apparat som ett intressant alternativ.

klockradio

Det är ju viktigt att kunna lokalisera klockan, till att börja med. Känns grundläggande på något sätt och jag tror inte att många godtar som ursäkt, när man är sen, att det var omöjligt att se var klockan var. Inte när det finns klockor som denna på marknaden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

24 svar på En bra början…

 1. margaretha skriver:

  Jag rekommenderar den varmt, om den du har brukar gömma sig.
  Fast kanske inte för skolbarn, för att inte veta var klockan är, måste ju vara ett gott alternativ för skolbarn när de har uttömt alla andra skäl till att de kommer för sent. Jag menar, vem vill komma dragande med att klockan hade stannat, eller hunden åt min frukost, när man kan skylla på en försvunnen klocka.
  Margaretah

  • Karin skriver:

   Det finns ju klockor som går och går och kanske en och annan verkligen kommer till dörren och rymmer! Då är det tryggt med den här sorten som man alltid vet var den är!

 2. Anna skriver:

  En sån måste man ju ha! Helst tillsammans med ett skåp som tydligt visar var det ska stå.

  • Karin skriver:

   Ja, perfekt möblering. Och så sådana där stolar som man kan sitta mellan, eller på två samtidigt och kanske en långbänk vid ett dukat bord.

 3. LupusLupus99 skriver:

  Här har du ett bra ställe att börja att leta efter klockradior. ;)

  • Karin skriver:

   Tack! Tror jag… Nu är jag i alla fall förvirrad på en betydligt mer avancerad nivå. Och förundrad över all den ingenjörskunskap som gått åt till att konstruera så otroligt mycket olika klockradiomodeller.

 4. hyttfogden skriver:

  Skaffa dig en klockradio som styrs från Braunschweig så slipper du tänka på att backa eller flytta fram när det är dags. Vill du ligga och titta i taket och se vad klockan är slagen finns ibland en ”röd lampa” som man kan rikta åt det håll man tycker det skulle vara bekvämt att kolla tiden. Eftersom klockan är ”atomstyrd” så går den säkert och man kan med fördel ställa sina andra klockor efter den om man börjar fundera
  på om armbandsuret t ex går rätt.

  • Karin skriver:

   Låter tryggt. Och med en projicering i taket kan man ju till och med gissa sig till VAR klockan är. Det ultimata uret, rentav, men det låter lite dyrt. Jag har mest kollat i 99-kronorssegmentet och det är där man hittar klockor som man vet var man har.

 5. hyttfogden skriver:

  Nej det är inte dyrt med ett atomur. Du kan gå till Klasse eller Media Markt och få en
  för ett par hundra. De finns att köpa lite varstans.

 6. Kulturchefen skriver:

  Prova knappén méllan frågétécknét och délété. Föré, inté undér tidén. Annars får du några här, klipp ur och spara! Vill minnas att jag blev räddad i detta eller Lottens bås när jag inte inte visste vilken symbol som ligger på siffran 3 på svenska tangentbord. Det är # om någon undrar. Förresten, vad är det här ¤ för något?

  • Karin skriver:

   Oj, jag skulle ha förklarat att det gäller när jag knappar in meddelanden på min iPhone. Där hittar jag inget é-tecken eller ´- tecken, utan bara en apostrof(’).

   • Karin skriver:

    PS. Det där tecknet (¤) går jag bet på. Undrar om brorsan vet, han brukar kunna sånt. Skogsgurra, oh brother, where art thou?

    • Skogsgurra_8 skriver:

     Ursäkta så mycket syster. Jag har förlupit hustru, barn, barnbarn, barnbarnsbarn, släkt och ytterligare några personer och bosatt mig nere i Camargue några månader för att skriva färdigt en bok som handlar om Automationsingenjören och Verkligheten.

     Finns mycket att säga om detta. Bland annat om de mycket speciella luncher som jag tar del i hos De Verkliga Männen, dvs les Gardiens. Dagens lunch går nog till historien som en av de absolut bästa det här seklet. Jag inspirerades att hålla ett tal som troligen kommer att göra mig till borgmästare, minst, här i staden. Trivs, kan man säga.

     Det där tecknet som ser ut som en liten skalbagge som saknar några ben är exakt en sådan. Det kallades förr i tiden för skarabé (scarabe på engelska) och användes som allmänt valutatecken när man kunde behöva ett sådant. Jag har aldrig sett det användas och undrar om det inte bara är kvar av sentimentala skäl – eller obeslutsamhet.

     Ska förresten skicka en bild från förövningarna till dagens lunch. Det kanske kan inspirera till nedkomst?

     • Karin skriver:

      Aha! Valutatecken minsann. Jag tror att jag kommer att skriva ett inlägg i morgon om kommande valutakriser och vem vet – inom en snar framtid kanske vi räknar våra tillgångar i skarabéer?

      Vad trevligt det verkar i Camargue. Tur att vi har riktig brittsommar här, annars bleve man ju svårt avundsjuk!

    • hyttfogden skriver:

     Jag har sagt åt honom att höra av sig!

     • Karin skriver:

      Det funkade ju!

      • Skogsgurra_8 skriver:

       Hustrur har stort inflytande. Även på stort avstånd!
       Det var för övrigt Karin som hittade kylskåpet åt mig. Jag konstaterade att det inte verkade finnas något. Då talade hon i något uppbragt ton om att ”Det är klart att det finns ett kylskåp!”
       Visst fanns det ett kylskåp. Bara lite undangömt.

   • Kulturchefen skriver:

    Haha, ja, där ser man. På mina lurar ligger den inte som ett separat tecken utan som en bokstav; dvs om man håller in bokstaven e så dyker den upp som altérnativ.

 7. Pysseliten skriver:

  Den där projiceringsklockan gillar mina barn, men dom tål inte att bada i skurhinksvatten. Själv har jag köpt en dyr lite träklump som jag monterat mobilladdaren i och till mobilen laddat ner en snygg klockapp. Varje kväll kopplar jag in klock/mobilen i träklumpen. Nuförtiden är telefonen alltid laddad och jag ser vad klockan är när jag vaknar, någon väckning vill jag inte ha! Bra kombo för mej.

  • Karin skriver:

   Men Pysse vilka kinkiga barn du har! Klart de måste tåla att bada i skurvattnet. Vi måste ju hushålla med varmvattnet. Ju! (Sorry, kunde inte låta bi!)

   Vilken fiffig träklumpslösning! Skulle du mot förmodan vilja ha väckning klarar ju mobilen det också. Även om jag själv är som de där som Kristina Lugn har beskrivit som att de tror att de ska föras bort till nödslakt när väckarklockan ringer.

   • Kulturchefen skriver:

    Exakt så! Det är på liv och död varenda morgon.

   • Pysseliten skriver:

    Jamen jösses! Så bra det blev ändå, varken barn eller väckarklockor uppskattar bad i skurvatten.
    Det där med nödslaktskänslan tror ju jag har med just väckningen att göra, om man sover tills man vaknar själv är det bara behagligt. (Men det kräver kanske att man somnar i tid på kvällen också)

Kommentarer är stängda.