Vad glor du på?

Gatukonsten blomstrar. Om man söker på nätet på ”Banksy” och ”gatukost” får man upp många tänkvärda alster. Den här över- vakningskameran som riktar blicken mot texten ”Vad glor du på?” anses vara gjord just av Banksy, den mest kända gatukonstnären idag. Eller känd, förresten, det är han egentligen inte, eftersom han håller sig anonym. Men berömd är han.

Den här hoppa-hage-bilden ner i avgrunden, hittade jag här tillsammans med de stora färgpennorna och en mängd andra gatukonstbilder. Ulla Wikander tipsade på Facebook.

 

Det här inlägget postades i Att rita och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Vad glor du på?

 1. Miss Gillette skriver:

  Snitsiga grejer!

  Gott nytt år!

  • Karin skriver:

   Såg just att sittplatsen vid treans hållplats vid Södersjukhuset fått benvärmare. Tyvärr hade jag ingen kamera med, men visst piggar det upp med alla dessa spontana konstinsatser på stan!

   Gott nytt 2012!

 2. Skogsgurra skriver:

  När man åker väg 14 från Nürnberg via Stein, där Faber Castell har sitt säte och firade 250 år 2011, passerar man en rondell där det står en bunt stora färgpennor. Och vid Schloss Faber Castell finns en överstor pennvässare med spån från en nyss vässad penna. Försöker hitta dem med StreetView men har inte lyckats. Någon med bättre tur?

 3. Kicki skriver:

  Det kliar i fingrarna va? erkänn!

 4. Musikanta skriver:

  Man fascineras av människors fantasi! Men en kvinna skulle nog inte kommit på damen med gräsbusken…
  Sanslöst roligt!

  • Karin skriver:

   Visst är de fina! Och just den där bilden på kvinnokroppen får en extra dimension av de olika färgerna på cementen – det ser ut som om hon står i vatten upp till… ja till gräset, då. Mycket effektfullt!

Kommentarer är stängda.