Glömde en sak…

Jo, jag glömde nämna i går att författaren till Handbok för tankspridda, Johan Rapp, också har givit ut en bok om rätten att vara tankspridd.

”Tankspriddhet är en bra egenskap”, framhåller han, ”ett tecken hög grad av mänsklighet och en förmåga till stark koncentration, om än på något annat”.

Han lägger ribban lågt så att alla ska känna sig delaktiga. Finns det någon här som aldrig gått iväg på morgonen med soppåsen glatt dinglande i handen? Någon som inte vandrat ut på stan i de blå tossorna man får hos tandläkare vid slaskigt väder? Någon som inte lagt in fjärrkontrollen i kylen, eller försökt ringa med den? Någon som aldrig tillkallat en låssmed som konstaterat att dörren redan var upplåst… Jag tänkte väl det. Jag skulle nog kalla detta för allmänmänskligt beteende.

I Rätten att vara tankspridd och konsten att komma ihåg finns tips om hur man kommer ihåg och hur man hittar borttappade saker. Där finns också en tankspriddhetsgradmätare, för den som vill kolla var man befinner sig på en skala.

Det här inlägget postades i Böcker, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Glömde en sak…

  1. hyttfogden skriver:

    Har han glömt att ta på sig skjortan eller kollar han vår uppmärksamhet?

  2. Karin skriver:

    Jag tolkar det som en illustration till boken tema. Han verkar också ha glömt att kamma sig.

Kommentarer är stängda.