Nu är jag så där underbar igen

Komplimangerna haglar, bloggläsare reser sig upp i pur respekt för min intelligens, de är döva och blinda för allt annat än den enastående slagkraften i mina blogginlägg och de hoppas verkligen att jag ska skriva ännu mer och oftare. Och vad bra att jag ser till att placera konsumenterna i förarsätet. Det var verkligen på tiden!

Den där kommentaren om konsumenter är extra gåtfull eftersom den syftar på en bild av en gammal lada som jag skrev om i somras. Allt är på engelska och allt är spam. Metoden tycks vara att skriva korta, smickrande omdömen som man ska släppa in i kommentarsbåset. För att man inte ska kunna spärra formuleringarna tycks det finnas en mekanism som slumpmässigt kastar om bokstäverna i de vanligaste komplimangerna. Mina inlägg sägs vara ”wondreful”eller ”wonedrful”. Avsändaradresserna ser helt OK ut för det mesta, dvs som normala ”civila” adresser. Möjligen är de kapade.

Det är inget stort problem för mig, inte fler skräpmeddelanden än att jag kan klicka bort dem vartefter. De  kommer som en liten hagelsvärm då och då. Utom när jag skrev om Khadaffi/Ghadaffi i våras. Då var det upp till två hundra meddelanden i timmen, men i gengäld var det rena nonsensmeningar, helt omöjliga att tyda.

Men jag undrar verkligen vad syftet är. Tydligen vill någon eller några bli insläppta på sidan. För att göra vad? Vad kan man uppnå genom att bli insläppt i kommentatorsfältet? Jag vågar inte testa. Någon som har en förklaring eller teori? Någon som gjort det och kan berätta vad som händer sedan?

 

Det här inlägget postades i Att skriva, Att tolka och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Nu är jag så där underbar igen

 1. Musikanta skriver:

  Jag har ännu inte fått sådana spam. Kanske för att jag aldrig skriver om saker som är aktuella ur politisk synpunkt. Bra att du talar om vad det handlar om ifall det ändå skulle inträffa , så man inte tror att man plötsligt har blivit en ny Cecilia Hagen :-)!

  • Karin skriver:

   Även helt okontroversiella inlägg och bilder på blommor, fåglar och som sagt gamla lador får sin beskärda del av spamkommentarer, men den libyske diktatorn tog priset.

   Eftersom man ser kommentarerna innan man klickar bort dem kan kan man ju frestas att godkänna en kommentar som talar om att man är ovanligt skarpsynt och välformulerad. Jag har dock beslutat att det är för riskabelt och avstår.

 2. Skogsgurra skriver:

  Stå ute, som dom säger i USA och på andra ställen. Du har absolut inget att vinna på att öppna eller göra något annat än kasta de där mailen. Vad dom vill och varför du får dem mår du bäst att inte veta. Jag var ung och dum i internets begynnelse och jag får nu rensa och rensa och rensa. Jorå, det finns spamfilter. Men det är med dem som med råttfällor. Tveksam och osäker funktion. Dessutom lätt att blodvite uppstår http://www.gke.org/pub/files/Rattfallor%20Broderna%20Nelson%201.pdf vilket lett till påbörjad råttfälletestautomat http://www.gke.org/pub/files/Falltest.JPG Redan vid utprovningen exploderade fällan.

  Du ser hur det kan gå – kasta alla mail som du inte är bergis på.

  • Karin skriver:

   OK, OK, fattar. Du behöver inte lägga ett avhugget råtthuvud i min säng! Jag ska hålla mig borta från alla meddelanden med spamvibbar. Men jag kan inte låta bli att lägga de olika förkortningarna på minnet: YMMD, YATB, ICOCBR, TYVM, IJWTS och AWHFY. Den sista förstår jag inte riktigt.

 3. Skogsgurra skriver:

  Du kan få en hel mosad råtta om du vill. AWHFY? Den lätta? A Warmed-up Hell For You.

  • Karin skriver:

   Urban Dictionary säger Are We Having Fun Yet, men det är inte begripligare det, i sammanhanget. (Oh holy smoke, you are so clever! AWHFY!)

   • Skogsgurra skriver:

    Så kan det nog vara. Men eftersom du frågade så tyckte jag att jag skulle hitta på nåt som kanske stämde med resten.

    Having fun all the fucken hela tiden. Kom just hem från alldeles otroligt fantastiska Wissmar. Stan där Schwedenkopf inte är ett skällsord utan en symbol för både det ena och det andra. Lite olika, beroende av vem man frågade.

 4. Kicki skriver:

  Konstigt, sådana där kommentarer får jag aldrig på min blogg, bara i verkligheten. När jag kommer till svärmor strör hon beröm över mig, och nu har det strötts beröm över pensionären också, numera medaljären. Fast det kom ju från mer officiellt håll.

  • Karin skriver:

   Ska vi byta? Jag tar mycket hellre komplimangerna live.

   Var är ni vad gör ni varför får man inte se någon medaljutdelning i våra favoritmedier, t.ex. på din blogg? Närbild på både medalj och Medaljören, pls!

 5. Nilla skriver:

  Jag får heller inga spamkommentarer. Man är väl helt ointressant, helt enkelt. *snörp*

Kommentarer är stängda.