Mellandagar

Ännu en fridfull jul i julkortsmiljö att sortera in bland trevliga minnen. Nytt för i år var att de tonåriga barnbarnen lade ifrån sig sina mobiler, umgicks med varandra, oss äldre och lekte med småkusinerna. Man kan bli tårögd för mindre.

Månen bidrar med stämningsbelysning.

Snön ligger vit på fur och gran. Allt avlöpte på bästa sätt, till och med en liten avåkning några meter från huset.

Om det töar och sedan fryser på blir det glashalt. Om det sedan kommer snö ovanpå isen blir det liksom ännu halare. Min assistansförsäkring omfattar tre missöden per år. Då har jag två chanser kvar under årets återstående 2,5 dagar. Det ska nog gå bra!

Trevliga mellandagar tillönskas alla!

Det här inlägget postades i När det skiter sig, Vardagsedge och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Mellandagar

 1. Kicki Englund Frost skriver:

  Ser alldeles underbart ut. Men så mycket snö ni har, det var väl onödigt.

 2. hyttfogden skriver:

  Håller med Kicki i allt.
  Att ge grannfrua en vacker virkad sjal lönade sig. Nu vet hon inte hur väl hon vill och skyfflar bort min snö som jag tycker nästan i onödan. Det kommer mera.

  • Kicki Englund Frost skriver:

   Undrar om det går att muta granngubben med en sjal? Han har snöslunga…

   • hyttfogden skriver:

    Har han ingen fru som du kan muta?
    Att jag gav henne en sjal satte fart på gubben hennes och när det är halt på vägen till postlådan har jag märkt att han sandat och när han kör snöslungan gar han en liten extra sväng.

 3. Underbart juligt, snörikt och barnbarnigt!
  Det är ganska stor skillnad på ditt boende och mitt boende just nu.
  God fortsättning!

  • Karin skriver:

   Ja, din miljö är ju lite annorlunda, men å andra sidan krävs det inte så mycket för att få till lite julstämning. Ljus, äpplen och kanske en och annan liten tomte räcker långt!

 4. Brorsdottern skriver:

  Jag såg en GIGANTISK snöhög i Ludvika igår, ögonen på min kollega började glittra, så sa han andlöst-Ååååh, tänk att gräva en grotta i den högen…
  Du kan ju köra dit kidsen!?

 5. Staffan Lagerström skriver:

  Men jisses! Då har du alltså inte ens en hel chans per dag den återstående tiden av året! Jag befarar det värsta. Det känns mer befogat än nånsin att önska dig ett gott nytt år…

 6. Paula Merio skriver:

  Så vackra julbilder! Och så bra att välja bort mobilerna, det kommer att anammas även i vår familj! Men, dom fotar ju med mobilerna, o fotominnen vill vi ha! Gott Nytt År önskas från pörtet

  • Karin skriver:

   Det har varit en riktig julkortsjul!

   Jo, visst kom mobilerna fram ibland för lite fotografering och snabbkoll av meddelanden och sånt, men det häpnadsväckande var att de fullständigt självmant lade undan dem för att umgås i stället.

   Gott 2024 från mitt pörte till ditt!

 7. Staffan Lagerström skriver:

  Jag måste fråga, är det stora vackra huset med måne ditt?

  • Karin skriver:

   Javisst, höll jag på att svara, men så enkelt är det inte. Jag tog över huset när min pappa dog 1997, men nu har mina två äldsta barn tagit vid och jag nöjer mig med farfars stuga i närheten, vid sjön. Bakom huset med månen finns ett till, dubbelt så stort. Båda är gamla arbetarbostäder för bruksarbetarna, fyra lägenheter i det ena, åtta i det andra.
   Min yngsta dotter med familj har det här huset
   Fyrbo

   • Staffan Lagerström skriver:

    Vilka härliga resurser. Men mycket att underhålla, förstås…

    • Karin skriver:

     Det är rätt robusta kåkar, så underhållet är ganska enkelt. Min största insats är nog att jag lagade och målade om rappningen på mitt (dvs numera äldsta barnens) hus. Det tog en sommar och var både svårt och roligt.

 8. Pysseliten skriver:

  God fortsättning Karin!
  Jag älskar snön och skottar så gärna, ibland tar jag grannens snö också. Häromdagen när jag skottade av snön hos mamma och pappa (med pappa och PK som publik) kommenterade en förbipasserande könsfördelningen på arbetet. Tyvärr kom jag inte på något rappt att svara, men jag kan ju förstå att det är vanligare att gubbar skottar.
  När vi hade köpt en ny Peugeot, med inbygd motorvärmare, som ju måste vara för kalla vintrar, brände jag snabbt alla tre assistanserna den första vintern. Den franska bilen hade nämligen ett batteri som inte tålde svensk vinterkyla.

  • Karin skriver:

   Tack Pysse och detsamma till dig! Låt oss hoppas att 2024 blir ett bra år!

   OM du skulle få lite ont om snö att skotta är du hjärtligen välkommen till mig:) Jag tycker det kan vara kul att skotta lätt nysnö, eftersom det är effektivt och trevligt att skapa gångar och trevliga snöhögar. Men tung blötsnö och frusna iskokor lämnar jag gärna åt maskinell bearbetning!

   Men oj – det där med bilbatterier som har svårt för kyla måste jag berätta för närstående som är i färd med att köpa elbil. Viktigt ju, särskilt om man som vi ofta åker norrut. Tack för varningen!

Kommentarer är stängda.