Ett oskrivet blad?

Nej, det nya året är aldrig ett oskrivet blad. Det är en fortsättning på det förra och och förrförra. Spår bakåt som vi kanske inte har en aning om varifrån de kommer och händelser i samtiden som vi vet om, men ännu inte förstått den fulla innebörden av.

Så det är bara att kämpa på, kanske bidra något lite med det man kan, till att det ska bli ett så bra år som möjligt. Ett gott 2024!

Det här inlägget postades i Livet, Nyår och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Ett oskrivet blad?

 1. Brorsdottern skriver:

  Ja det är bara att knata på framåt och hoppas att världen blir lite lugnare.

 2. Kicki Englund Frost skriver:

  I år är det val i många länder, kommer det är bli justa välkampanjer, njae, kommer valresultaten att accepteras, njae. Vad kommer det att leda till? Vad kommer miljöförändringarna att leda till och Sveriges ökade utsläpp av fossila bränslen… osv?
  Nej något oskrivet blad är det ju inte och inte är det speciellt kul att se att det är ganska mycket klotter redan.
  Tjo?

  • Karin skriver:

   Ja, jag frestades att sätta frågetecken efter Ett gott 2024, men det kändes för dystert. Vi får väl göra så gott det går på det privata planet och knuffa någon nanomillimeter (= tusendels nanometer) åt det håll vi vill att det ska gå i övrigt.

 3. Staffan Lagerström skriver:

  Det där oskrivna bladet gäller inte bara framåt, om det nu existerar. Även bakåt tycker jag mycket börjar bli oskrivet. Märker att ju längre bakåt jag försöker minnas, desto mer oskrivet blir det. Ett bra kontrollinstrument är fotosamlingen. Mycket av det skrivna visar sig vara mycket oskrivet då man fluktar, jämför, minns…

  • Karin skriver:

   Sant. För att inte tala om det ryska talesättet att ”the past is rewritten so fast that you don’t know what will happen yesterday!”. Fast på ryska, förstås.

   Bilderna är till god hjälp, inte minst för att få ordning på kronologin. Ofta häpnar jag över just tidsordningen. (Typ: Va, var det för TVÅ år sedan!) Men det är väl som minnesforskare säger att viktiga och omvälvande händelser lägger sig närmare i tid i minnet, medan mindre viktiga kanar bakåt.

 4. Åke skriver:

  Jag har en förhoppning att detta år ska bli bra. 2 minuter i tolv på nyårsaftonen rullades jag av operationsbordet och in på IVA, ja där startade mitt nya 2024. Tolv dagar senare fick jag lämna och fortsätter…

Kommentarer är stängda.