Mera midsommar!

I går var det midsommardag, igen! Midsommarförvirringen är stor, men det verkar som om den 24:e juni har fallit i glömska lite grann, som midsommardag. De gamla hedniska helgerna har ju mer eller mindre omvandlats till kristna, men just midsommar spjärnar emot. Att fira att Johannes döparen föddes den 24 juni har inte riktigt lyckats slå ut sommarsolståndet som festanledning.

Eftersom jag flyttat och fortfarande är i full färd med uppackandet blev jag kvar i stan över midsommar. Fast det var inte så synd om mig för det – det finns oaser i stan. Här några bilder från evenemanget, som tilldrog sig på Södermalm.

Sverige är fantastiskt. Till och med Stockholm! På midsommardagen (alltså den som infaller den 22:a) begav jag mig ut på ett halvhemligt och nästan omöjligt uppdrag. Mer om det i nästa inlägg.

Det här inlägget postades i Debatt, historia, Livet, Natur, Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Mera midsommar!

 1. Paula skriver:

  Fantastiska bilder från en grönska och natur man inte kan tro tillhör Sveriges huvudstad. Jag har bott där i tjugo år och känner till en del oaser, ändå blir jag förvånad. Det är lite som när man åker ut med segelbåt en fredagseftermiddag från Stockholm, man ser ett myller av båtar på väg ut och undrar vart alla ska ta vägen och ett par timmar senare är man ensam på havet. Öarna är oändligt många…vilket fantastiskt land vi lever i. Trevlig helg!

  • Karin skriver:

   Visst blir man häpen! Och jag kunde verkligen lugna dem som oroade sig för att jag skulle stanna i stan över midsommar med bilder som i det här inlägget.

   Och visst är det som trolleri när tusentals båtar praktiskt tagen kan få varsin ö i Stockholms skärgård. Det sägs att det finns bortåt 30 000 öar och knappt en tiondel är bebodda.

   Trevlig helg till dig med!

 2. Musikanta skriver:

  Mirrfamiljen tillbringar mesta sommartiden i Stockholm med att göra utflykter varje dag till olika fina badplatser. Tydligen finns det hur många som helst runt stan. Finns ingen anledning egentligen att åka hemifrån på sommaren där man har tillgång till allt det vanliga som gör att livet blir bekvämt. Härliga bilder du visar!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Ja, Mälardrottningen har ju en massa små och mellanstora sjöar också inom sina gränser. För att inte tala om Östersjön och skärgården! Nära min nya bostad finns fina badmöjligheter i Söderbysjän och vid Flatenbadet och säkert många fler ställen som jag inte har hittat än.

   Men att det finns sån prunkande grönska mitt på Södermalm, som den på bilderna, var en överraskning även för mig.

Kommentarer är stängda.