Ännu grönare?

Ännu grönare?! Här har vi inte ett enda grönt strå i sikte, så det borde ju inte vara så svårt att få det grönare.

 

 

Det här inlägget postades i Att tolka, Debatt, färg. Bokmärk permalänken.

8 svar på Ännu grönare?

 1. margaretha skriver:

  Får mig att minnas när någon klottrat på en betongmur vid universitetet i Freskati (när det var nybyggt). Där stod ”Vem färgsatte muren? Kanske fanns det till och med ett faen inklämt mellan första och andra ordet, minns inte så noga.

  Du kan väl ta din färglåda och gå ut på sta’n och hjälpa till med grönifieringen.
  Margaretha

  • Karin skriver:

   Ack Frescati! De höga ljusblå husen som var skapade för att ”smälta ihop med himlen, med skyar som speglar sig i fasaden så att man inte vet vad som är himmel och vad som är hus”.

   Det visste man nog. Jag tycker det är precis som när Nalle Puh lånade en blå ballong av Christoffer Robin, för att flyga upp till ett bibo (binäste? vad heter det när det inte är en bikupa?) och se om det fanns någon honing. För att bina inte skulle misstänka något rullade han sig först i en dypöl så att han skulle se ut som ett litet mörkt moln. Det funkade inte det heller…

   Måla stan grön? Eller ge sig på gerillaodling, det är frågan.

 2. LupusLupus9 skriver:

  Vi tar en låt på det här. https://www.youtube.com/watch?v=j6njVlhy6b8

  • Karin skriver:

   Trallvänligt och vackert – och vilka bilder! Det ser ut som om fotografen varit hos mig på landet: sjön, grusvägarna, skogen och maskrosorna…

 3. Karin Eklund skriver:

  Gerillaodling och så sticka granna färger runt alla stolpar och måla alla bänkar, hänga upp dina tavlor på väggarna i stan m.m…..Vi bloggvänner kunde komma med och fixa till det. Så roligt vi skulle ha! Ett riktigt muminäventyr eller något a´la Nalle Puh. Kulturgerillan är på stan!

 4. Tjusig bild, förbannat grön!
  I Hjo blommar körsbärsträden. Kom hit alla stockholmare! Några i alla fall.

Kommentarer är stängda.