Fint!

Så här ser en riktig önskehelg ut för mig: Gärna lite extra lång, dvs helgdag på torsdagen, klämdag på fredagen och så lördag och söndag på det. Och gärna riktigt varmt och skönt, med försommargrönska och ljumma vindar. Regn på natten, men inte på dagen. Besök av barn och barnbarn. Nyservad, besiktigad och godkänd bil som äntligen fått på sommardäck och nypumpad cykel.

Och precis så har det varit! Vilken toppenhelg. Vintern är glömd och förlåten, den kunde väl inte bättre. Och nu är det riktigt långt till nästa vinter. Med denna fina långhelg känns det som om sommaren kan få bli lite hur den vill, för den här dosen sol och värme räcker långt. Men det får förstås gärna fortsätta på samma sätt hela sommaren.

När jag cyklade förbi den gamla bagarstugan i bruksparken häromdagen såg jag att det rykte ur skorstenen. Det är alltid ett gott tecken så jag cyklade dit och visst var det bak på gång.

Jag fick köpa både mjuka och hårda tunnbröd. De mjuka fungerar fint till fredags-tacos och de hårda är goda som chips.

När man passerar ån som rinner genom bruksområdet måste man förstås leka Puh-pinnar. Det är en lek som Nalle Puh var förtjust i, och det är vi också. Man kastar i varsin pinne på uppströms-sidan av en bro och så går man till andra sidan bron och ser vems pinne som kommer först.

De riktigt tävlingsinriktade nöjer sig förstås inte med det utan springer efter pinnarna så långt de kan (i det här fallet till fallet) för att se om ställningen kanske ändras.

Och gott om kirskål är det också; bra att ha ifall jag skulle få lust att göra en kirskålspesto. Och det som blir kvar kör jag bara över med gräsklipparen.

Efter några år blir den så uttröttad att den släpper fram gräs i stället. Men innan den blir för gammal och innan man mejar ner den med gräsklipparen kan man testa att äta den – förvånansvärt gott!

Om man har plats kan man gott ha en liten kirskålsodling på några kvadratmeter.

Det här inlägget postades i Livet, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Fint!

 1. kicki skriver:

  Så fridfullt och behagligt.
  Kan du hitta ett bra recept till åkerfräken också?

  • Karin Eklund skriver:

   Kicki, koka te på åkerfräken eller gör en soppa på den, sila av och ge vattnet åt andra växter som stärkande medicin. Ungefär. Vi har åkerfräken här också och de är inte roliga alls att ha. Djupa rötter ända ner till Kinaland, ungefär.

   Vilken fin helg du har haft Karin! Njutbar på många sätt, precis så där som man vill ha det. Jag har gjort pesto på kirskål ett par gånger redan, sen blir det klippa av som gäller, fastän rådjuren faktiskt hjälper till de också med klippandet. Men visst sprider sig kirskålen. OM man inte klipper den så blommar den och då får den vingar som för den över stora lupinbestånd. Och då äter jag för brinnkära livet. Gott i paj också.

  • Karin skriver:

   Åkerfräken har jag säkert också, men jag vet inte riktigt hur den ser ut. Men Pettas-Karin har ju koll!

 2. Kristina Lejdström skriver:

  Ett sådant paradis. Allt man kan önska sig.

  • Karin skriver:

   Som hela övriga landet, denna fantastiska försommar! Jag kan tänka mig att det är fint på Färingsö också.

Kommentarer är stängda.