Tecken

Tecken föreslår Olgakatt som tema denna vecka och då kom jag att tänka på den här bilden som jag inte kan komma på var jag hittade. Nätet måste det ju vara, men jag vet inte vem som ska ha cred för den.

Intressant är den i alla fall och för mig som är mycket sparsam med emojis är det lite av en tankeställare.

Det är ju så vi kommunicerar numera. Risken är att jag framstår som riktigt surmulen och otrevlig om jag inte ler lite  emellanåt

🙂

eller visar hur arg jag blir om någon behandlats illa

😡

Jag gissar att det smyger sig in vartefter. När man använder mobilen för att kommunicera är det ju lätt att skriva fel och då kan ett OK kanske lika bra uttryckas såhär:

👍🏽

Peace and love hörni ❤! Här är listan på veckotemabloggarna: Anki,  Anna, Byfånen, Matfreaket,  Livsrummet, OlgakattUlla-Minnatur Musikanta,  Yvonne, och Paula

Det här inlägget postades i Att läsa, Att översätta, Att tolka, Lördagstema, Språk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tecken

 1. kicki skriver:

  Idag hade jag användning för en emoji med en skenhelig uppsyn och glorian på sned. Men inte hittade jag någon sådan trots att det finns så många.
  Folk tror nämligen att det var jag som gjorde kravallslöjd och det var det inte, bara nästan.

 2. LupusLupus9 skriver:

  Till alla läkare, det heter tecken på infektion inte tecken till infektion.

  • Karin skriver:

   Hoppas att alla läkare nu antecknar detta:)
   Den läkare som jag uppsökte med min förkylning i lördags, för att diskutera klokskapen i att åka på en fjällresa, visade inga som helst tecken på att tycka det var något att bry sig om. Trots att jag gjorde entré mitt i en praktnysning, snöt mig så gardinerna fladdrade och sedan drabbades av en hostattack som hackade sönder samtalet, trots allt detta menade hon att en fjälltur bara vore uppfriskande. Men så tyckte hon att jag verkade lite misstänkt varm och efter att ha kollat tempen ändrade hon sig snabbt och skrev ett intyg om att hon ”uttryckligen avrådde från resa, eftersom det kunde innebära allvarliga men”. Tänk att ett par grader hit eller dig kan göra sådan skillnad!

  • Musikanta skriver:

   Det där med prepositioner det är svårt det ibland. Men här tycker jag inte man behöver fundera.

  • Karin skriver:

   Nej det borde ju vara självklart tycker jag, men icke desto mindre både ser och här jag fel preposition på de mest oväntade håll.

 3. Jag är också lite surmulen av mig, är nog för gammal och tänker inte emoijstankar. Tänkvärd bild!

  • Karin skriver:

   Vänta bara… Det kommer liksom gradvis. Börjar med en försiktig liten leendemarkering :-) för att sedan blir tummen upp och – jag sen har jag nog inte kommit längre. Ännu.

 4. Musikanta skriver:

  Intressant med pluralformen av emoji – bara att lägga på den engelska pluralformen, eller? Jag använder gärna sådana – i synnerhet om det är risk för att folk inte förstår om man skämtar. Jag tycker som kicki att det borde finnas lite fler sådana tecken som hon föreslog. Jag skulle önska ett som uttryckte förvåning i allmänhet och bara inte var WOW.
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Plural av alla dessa låneord diskuteras ständigt i språkvårdande kretsar, har jag förstått. Att lägga på ett ”s” är ju smidigt, men sen blir det ofta krångligt i flertal i bestämd form: emojisarna. Ja, det funkar kanske. Men fler avokados som i bestämd form blir avokadosarna. Mnjae, men avokador och avokadorna känns inte heller alldeles smidigt. Men man vänjer sig nog. Om inte får man väl köpa en avokado i taget:-)

   Håller med om att det vore kul med ett riktigt nyansrikt emoji-utbud! Och undrar återigen VEM är det som gör alla emojis?

Kommentarer är stängda.