Färgorgier

Om man åker till en ö som heter Skogsön kan man få lust att måla det där med ö och skog. Så det blev en bild av bryggan som heter Skogsö södra. Kan man tänka sig något med Skogsöaktigt än en ångbåtsbrygga omgiven av lummiga träd? Skogsö!skogson 0

Ja, ja jag borde kanske ha… Men Arga akvarellisten är på semester så här är det fritt fram!

Skannad 1 (1)

Så då passar jag på att visa den lite mer färgglada varianten också, när jag ändå håller på.

Det här inlägget postades i Att måla, färg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Färgorgier

 1. Annika J. skriver:

  Aha! Jag tycker om bägge versionerna. Och jag har en tolkning också, nämligen den här:

  För mig lätt ljusöverkänsliga människa är de två bilderna en realistisk diptyk Den första är miljön under normala dagsljusförhållanden. Den andra visar samma miljö som den skulle se ut för mig när solen gassar och jag inte bär solglasögon! (Då ljuset reflekteras från allting blir jag bländad av allting, liksom. Precis som de lysande knallgula fälten här speglar.)

  • Karin skriver:

   Ungefär som när man varit hos ögondoktorn och fått sådana där pupillutvidgande droppar. Jag gjorde en ögonundersökning nyligen och hade inga solglasögon när jag gick hem i det starka solskenet. Var tvungen att halvblunda och skydda mot solen med handen. Ja, ungefär så reflekteras ljuset mot de gula väggarna! Jag tror att bländintrycket också kommer av att man inte ser några detaljer.

 2. Lena i Wales skriver:

  Härliga båda två, fast den mörkare varianten tilltalar mej mest.
  Ha det bra!

  • Karin skriver:

   Tack Lena! Ska se om jag hittar den första skissen på bryggan. Det är något med de där första försöken som har mer direkthet i sig – när man sedan ”kan” motivet kanske det blir tekniskt skickligare, men lite mindre känsla. målet (det mycket långsiktiga målet) är förstås att öva upp skickligheten så att den första skissen också är tillräckligt säker för att vara den sista.

 3. Du verkar ha kommit in i ett akvarellstim. Fint! Och tänk inte så mycket på den arga.

  • Karin skriver:

   Ja, jag har nog nördat ner mig ordentligt i akvarellandet. Nästan som förr i tiden, när jag aldrig lämnade hemmet utan en liten akvarellask i väskan. Nödkitet, med två små minipenslar i!

   Här är den första skissen, med en viktig korrigering. Finn två fel i den första!

   skogs2
   skogs

 4. Eva Swedenmark skriver:

  Åh Karin vad jag älskar att du kommer till min ö och målar! Så fint. Bor jag där, tänker jag alldeles lycklig. Ja, det är faktiskt så fint som på dina utmärkta vackra bilder! Kom snart tillbaka. Kramar!

 5. Musikanta skriver:

  Jättefina akvareller. Inga skuggor på den första bilden på huset till vänster och under taket på huset till höger. Den första av den översta bilden är verkligen vacker!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Tack Ingrid!

   Just precis, det är skuggorna som fattas – så viktigt i allt måleri. Utan skuggor blir det lätt platt och dött.

 6. Åh! Den färggladaste av dem gillar jag bäst!

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Inspiration! Jag vill också!!! Och jag HAR ju massor med papper och färg… Båda är fina men på olika sätt, den senare försommar och den första mer juliaktig :-) Skönt att den arga är på semester fortfarande. Skulle hen inte rentav kunna gå i pension och bli lite mer vänligt inställd till saker och ting?

  • Karin skriver:

   Mnjae, om Arga akvarellisten blir för välvillig är det ju risk att utvecklingen stannar av för min del. Ju argare akvarellist, desto mer skärper jag mig!

Kommentarer är stängda.