Släpp färgerna loss… det är svårt!

Grannen i gränden har målat av Arga akvarellisten. En svart figur med knuten näve som vill riva alla stängsel, ge regler och måsten en spark i baken och släppa färgerna loss . DSCN5705

Själv låter hon färgerna springa fritt på pappret, ibland i stramare färgskala… kl

… och ibland helt hejvilt. DSCN5706

Det blir utställning den 2-8 september (vernissage klockan 12 den 2:a) på galleri Bellman på Hornsgatspuckeln, tillsammans med några andra i en målargrupp här på Söder. Håll utkik efter Kristina Lejdströms akvareller!

Jag jobbar på det där – att släppa färgerna loss. Inte dutta och pilla så mycket med detaljer. Inte ändra och ”förbättra”, för det är nästan aldrig är någon bra idé i akvarell.

Det här inlägget postades i Att måla, färg, konst och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Släpp färgerna loss… det är svårt!

 1. Kristina Lejdsröm skriver:

  Himla kul hamna på din blogg!!!!
  Håller med om det där med att ”dutta och pilla”, men ändå
  bra att experimentera med blomsprutan, svampen, saltet och
  hushållspapper. Det senare ska jag pröva.

  • Karin skriver:

   Trevligt att ha dig här och kul att Arga akvarellisten fått om inte ett ansikte så i alla fall en gestalt!

   Akvarelldutt och penselpill äro mina mellannamn…

 2. Musikanta skriver:

  Det där med pillandet har jag också svårt att lägga av med. Ska försöka bättra mig. Underbara akvareller av din kompis som du visar . Är jag upp i Stockholm under den tiden ska jag absolut gå till galleriet och titta.
  Ingrid

 3. Duttande och pillande gör ingen människa glad. Ett bestämt tag om penna och pensel skare va. Jag noterar 2-8 september i antecknings-appen. Har ju dotter och Hjalmar i Sthlm.

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Vad roligt att följa dig och dina akvarellistiska bravader tillsammans med Den Arga! Har ”läst ikapp” lite med stort nöje, jag gillar verkligen dina bilder så jag skulle vilja sparka den där Arga på benet men jag inser ju att det bor en välvillig pedagog bakom pannbenet, så det är ju riktigt lärorikt om man tar Den Arga på rätt sätt :-) Och det vore ju himla kul med vernissage i Shlm. Lycka till vare sig jag får till en Shlms tur eller ej !

  • Karin skriver:

   Ja, den Arga vill bara väl! Vi pratade om det häromdagen och kom fram till att det är precis som att redigera texter. Det är både roligt och nödvändigt att läsa sina texter med kritisk blick för att kunna redigera och förbättra. Precis samma sak med målningar!

   Vernissagen den 2 september deltar jag inte i, men det gör grannen i gränden och en grupp som hon målar tillsammans med.

Kommentarer är stängda.