Om man inte köper ut i tid…

Skannad 2

Målad med tuschpennor…

Om man inte köper ut i tid till midsommar kanske den inte riktigt blir som man tänkt sig. Vi bor bra till med två fina välsorterade butiker på bekvämt gångavstånd. Så i torsdag eftermiddag gav jag mig iväg för att storhandla till helgen.

Det behövs verkligen, jag har gjort slut på det mesta och nu tyckte jag det var ett bra tillfälle att fylla på förråden, så att jag ska klara mig ett bra tag framöver.

Först gick jag till konstnärsmaterielbutiken på Fiskargatan. Väldigt stängt! Konstigt. En vanlig torsdag. Men då är det ju bara att handla på Sankt Paulsgatan i stället, tänkte jag och knallade dit. Klockan var fortfarande bara lite över fyra på torsdagen, men jag möttes ändå av en ny stängt-skylt. ”Välkommen på måndag” står det. En evighet! DSCN5030

Jag hade tänkt att hålla på med akvarell nu under midsommar och har en lista på färger som jag behöver. Det blir att  måla med begränsad färgskala i stället och leta upp gamla akvarellkoppar med en gnutta färg kvar i botten. Det är också en utmaning! Version 2

Trevlig fortsatt midsommar i alla fall! Hoppas ni hann köpa ut det ni behöver!

Det här inlägget postades i Att måla, färg, konst och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Om man inte köper ut i tid…

 1. Annika J. skriver:

  Men så det kan bli … (Jag har också haft väldigt svårt med veckodagarna den här veckan.)

  Begränsningar kan vara kreativitetens moder — den där bilden blev ju verkligen stämningsfull och fin!

  • Karin skriver:

   Ja, man blir lätt lite dagvill. Som den som stängde konstbutiken på St Paulsgatan i förtid den 23:e och satte upp en skylt att det är stängt den 24-26. Men det är både begripligt och förlåtligt om man vill smita iväg lite tidigare dagen före midsommarafton. Jag ska inte skvallra för hens chef.

   Men grått i grått… Ja, jo. Det får väl bli det då ett par dagar till.

 2. Kulturchefen skriver:

  Glad midsommar! Det får man ha i ett odefinierat antal dagar, tycker jag.

  • Karin skriver:

   Absolutely! Kanske inte till påska (det är ju julen, vill jag minnas) men till framemot Mickelsmäss, kanske?

 3. Olgakatt skriver:

  Det gråa är ju urläckert! Du behöver inget annat!
  Jag hade tänkt köpa ut min favoritmatjes, den långlagrade Skapa Matjes men fiskbussen SM kommer en gång i veckan hade ingen! Men den som spar hen har – i kylskåpet hade jag långlånglagrat dylik och den blir bara bättre och bättre! Pytt på ’bäst före’!
  Och gubbleverantören har alltid öppet.

  • Karin skriver:

   Ungefär som med surströmming! Det är de överlagrade burkarna som är bäst!

   • Olgakatt skriver:

    Eller dansk ost. Skulle f ö kunna tänka mig att lägga ett bud på den grå. Påminner mig om bildväven i riksdagen även om motiven är olika.

   • Karin skriver:

    Gör inte det – du skulle bli besviken! Målningar blir ibland mycket bättre på skärmen än i verkligheten…

 4. kicki skriver:

  Ja den grå är riktigt fin, vasstråna i förgrunden gör mycket.

  • Karin skriver:

   Tack! Vasstråna är lite fusk. Skar tunna rispor i pappret med en supervass kniv, så att färgen rann ner i dem.

 5. Musikanta skriver:

  Var Kreatima också stängt? Där brukar jag handla. Jag tycker som de andra kommentatorerna att din målning i grått är mycket vacker. Skissen med färgpennorna är också läcker. Jag ser fram emot en utställning någonstans så småningom!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Det var lite långt till Kreatima, så jag tänkte att de stänger nog innan jag hinner dit.

   Hmmm… utställning. Mnjae. Måste nog samla på mig lite först. Hittills har jag väl ungefär två visbara alster. Knappt.

 6. Jane M skriver:

  Jag tycker verkligen om dina akvareller Karin, den är sån fin känsla i dem! Jag älskar att handla i konstnärsbutiker och i bok-och pappershandlar. När det var stängt nu fick du chansen upptäcka vad vackert det kan vara med en mycket sparsam färgskala.

  • Karin skriver:

   Tack Jane! Än så länge är det ju bara teknikövningar. Jag börjar om där jag befann mig i fjortonårsåldern! Fasiken vad segt det är. Men jag vet ju att det är bara att öva, öva. öva. Och jag har ju rätt kul under tiden.

Kommentarer är stängda.