Grekiskt drama

I dessa dagar då man ständigt hör talas om det grekiska dramat snubblade jag över en liten repetitionskurs om just detta ämne. Enjoy!

Det här inlägget postades i Att tolka, historia och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Grekiskt drama

 1. Anna/notonmusic skriver:

  Åh jag älskar pedagogiska kortfilmer som den här :-) Synd att jag är så kass på engelska, bilderna får tala. Men jag skulle kunna se den flera gånger, som en liten engelskakurs så här mitt i sommaren när det ändå bara regnar! Gillade särskilt städsekvensen med mc Donalds gula varningsskylt för halka!

  • Karin skriver:

   Visst är den kul! Jag föll pladask för upplägget med två sportkommentatorer som bedömer de olika tekniska finesserna hos Sofokles och Aiskylos, ungefär som om det är en fotbollsmatch. Mycket snyggt gjort!

 2. Grekerna, de gamla, hade en helt annan koll på dramatiken. Vi får väl hoppas att nutida greker uppnår någon sorts katarsis i tragedin.

  • Karin skriver:

   Ja, vad ska man tro om dagens besked om att besparingsplanen godtagits av EU-kommissionen, ECB och IMF, kan det rentav vara dramats peripeti?

   Frågan är då förstås om detta är en tragedi och det går åt pipsvängen i en allt brantare nedförsbacke, eller om det är en komedi, med lyckligt slut där alla får varandra.

Kommentarer är stängda.