Men oj, titta här…

Här ligger ju en alldeles försummad blogg och undrar vad som händer. Eller varför det inte händer något, här på bloggen.

– Allt väl? undrar bloggen omtänksamt. Det var ju ett tag sedan…

Jodå, allt väl. Faktum är att det hänt alldeles för mycket för att jag ska hinna med riktigt att sitta ned vid datorn. IRL, ni vet. Jag upptäcker till exempel sent omsider att jag borde hakat på en utmaning om tre blommor om dagen i tre dagar som jag utmanats till av Pettas-Karin. Jamen kära nån, blommor har jag ju gott om, och blombilder också. Så nu får jag försöka ta igen med en blombildbomb…

Och då blir jag brutalt påmind om varför det inte har hänt så värst mycket här på bloggen på sistone. DET GÅR INTE ATT LADDA UPP BILDER! Dumma WordPress! Dumma alla som uppmanar en att uppdatera ditten och datten, utan att tänka på att olika delar av systemet måste kunna lira tillsammans. Dumma nya operativsystem som stjäl utrymme utan att leverera något användbart. Dumma, dumma Apple, Yosemite, iPhoto (som inte finns mer) och programmet ”Bilder”, som inte alls har överfört något från mitt iPhoto-arkiv. Var är mina blombilder? DUMMA ALLIHOP!paradisbusken

Version 2OK. Några bilder lyckades jag lirka in. Varför de flesta underkänns av systemet (”ett problem har uppstått med bildöverföringen”) medan andra bilder godkänns förstår jag inte. Men här är i alla fall ett par bilder som passerat censuren.

Överst ser ni paradisbusken, som tagit sig efter några hårda vintrar. Passar ju bra, för så här i skarven mellan juni och juli är det faktiskt lite paradisiskt här. Man spelar fotboll i valfri outfit, man tar ett roddtur eller ett dopp. DSCN1213

Men jag vill väldigt gärna kunna blogga på som jag brukar, utan att få smäll på fingrarna varje gång jag försöker lägga upp en bild. Någon annan som har liknande problem?

Det här inlägget postades i Att skriva och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Men oj, titta här…

 1. LupusLupus99 skriver:

  Kan du inte ladda upp bilderna till någon molntjänst, typ imgur eller dropbox
  eller google drive och sedan länka/bädda in bilderna därifrån?

  • Karin skriver:

   Jag har testat med Dropbox, men det är samma skit även då.
   Det är mycket som inte funkar efter Yosemiteuppdateringen, då iPhoto också försvann i samma veva. Ibland blir det bara en alldeles vit sida, när jag ska redigera, eller bara uppdatera ett inlägg. Mycket tidsödande och irriterande!

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Efter yosemituppdateringen krånglade flera av mina musikprogram :-( Känner så väl igen frustrationen Karin! Känner också igen att bloggandet hamnar på efterkälken, det är nog sommarlivet som påverkar, åtminstone för egen del. Jag bloggar mestadels från paddan/wordpress och där har jag inte uppdaterat det senaste så peppar peppar… Tack för varningen! Jag tror jag väntar med uppdatering. Vilken jättefin brygga, älskar de där gammaldags bryggorna – en sån som i barnboken Den nyfikna aborren. Elsa Beskow (tror jag) Och paradisbuskens blomning är ju enastående! Hoppas det löser sig så du slipper få krupp i sommarvärmen! Kram

  • Karin skriver:

   Ja, det är ju lite trist när man börjar känna lite motstånd mot att ens försöka skriva något på bloggen för att det vanligtvis tar sådan tid och har blivit så krångligt.

   Och aldrig att jag lär mig kopiera det jag skrivit innan jag trycker på ”uppdatera”, eller ”publicera” så att allt försvinner och sidan blir helvit. Och så får jag börja om igen. GRRRR….

   Bryggbygget blev riktigt lyckat och i år fyller den faktiskt tjugo år, kom jag just på. Den borde ju få en födelsedagspresent. Kanske en ny badtermometer i stället för den där som isen tog för några år sedan.

 3. Jag älskar min iPhone, fungerar och fungerar. Trodde att allt som Apple gör bara fungerade som det ska. Borde skaffa mig en Mac också. Kanske ska jag hålla mig till PC som jag är van vid.

  • Karin skriver:

   Ja, jag har också varit alldeles nöjd hittills, både med min iPhone och mina Macar. Men efter den senaste uppdateringen av operativsystemet för Mac är jag väldigt onöjd. Allt som fungerat väldigt smidigt hittills med bloggandet har nu blivit krångligt och mödosamt.

   Den här kommentaren, till exempel, kommer troligen inte att fungera på första försöket. När jag klickar på skicka förvandlas sannolikt skärmen till en helt vit yta, omöjlig att påverka på något sätt. Nu har jag vant mig, så jag kopierar innan jag skick-klickar. Sedan går jag över från Firefox till Safari och försöker där. Ibland går det. Oftast inte. Så startar jag om datorn, loggar in mig, lägger in kommentaren igen och med lite tur funkar det. Eller kanske inte…

 4. Lena i Wales skriver:

  Jag är en teknisk idiot, så mej kan alla lura, även WordPress.
  Känner igen ditt Dumma, Dumma, Dumma, har använt det mycket!
  Så några råd blir det inte vad gäller teknik, men njut av sommaren!

  • Karin skriver:

   Det var ett bra råd! Och nu när bloggandet är så här motigt blir det ju mera tid till att göra somriga saker, som att simma, cykla, ro och till och med få en stund i hammocken, med en god bok då och då.

Kommentarer är stängda.