May the fourth… 4 maj … May the force…

Jag hade tänkt berätta om min nya kamera, men jag har inte fått till den där perfekta bilden ännu, så det kanske dröjer någon dag. Under tiden visar jag en bild som jag tog med min lilla kamera som också är ganska duktig. Jag hoppas bara att den inte blir sur nu när det kommer en konkurrent. Det var så det gick när redaktörn köpte ny dator nyligen. Den gamla datorn, som gott hade kunnat vara reserv-dator, backup-dator, lager-dator eller något sådan, den blev så arg att den tvärdog!Version 3

Här är en bild som jag tycker passar idag, den fjärde maj. ”May the fourth be with you”, tror jag katten säger. Precis som General Dodonna sa, i Stjärnornas krig. Eller egentligen sa han väl ”May the force be with you”.

Det finns en hel May-the-force-vetenskap bland Starwarsfansen. Ungefär samma fras dyker upp på lite olika håll, uttalad av alla möjliga figurer, både Darth Wader och Luke Skywalker. Och på så sätt har den 4 maj – May the Fourth – blivit Starwarsdagen.

Tydligen hade Eddie Izzard med sitt nummer om Darth Wader på lunchrestaurangen när han uppträdde i Sverige i lördags. Det hade varit kul att se. Men man kan trösta sig med Lego-versionen i stället.

Trevlig 4 maj! Snart blir det kamerainköpsredovisning!

Det här inlägget postades i Foto och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på May the fourth… 4 maj … May the force…

 1. Om Star wars har jag inget säga. Varken bu eller bä. Men med gamla datorer är det säkert som du säger. De vill inte spela andra fiolen. Kanske kameror också. Mitt minne gick sönder, kamerans alltså. Men den är ny och har ingen konkurrens.

 2. Pysseliten skriver:

  Svarta katter är svåra att fånga på bild! Vår kisse är svart och ser ut som din på bilden – väldigt lik, men som den kattägare jag är ser jag att det inte är vår, jag ser skillnad på katt och katt.

  • Karin skriver:

   Klart det är skillnad på katt och katt och det där med att i mörker är alla katter grå har jag aldrig riktigt trott på!

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Ser fram mot inlägget med nya kameran! Leker för fullt med min lilla nya, väldigt roligt :-) Star Wars har jag sett fram och baklänges med barnen och lärt mig älska berättelsen och det lite ovanliga draget att hjälten/huvudpersonen går över på fel sida… Om val och konsekvenser…

  • Karin skriver:

   Kommer inom kort på denna blogg…

   Jag ger nog upp tanken på att få till de perfekta fotografierna innan jag berättar om kameran. Tänkte nog lite fel där. Det får bli work in progress i stället!

   Och just nu säger de på radion – om jag hörde rätt – att Star Wars 8 ska spelas in i England! Och de fortsätter med en liten arkivnedstigning på temat ”May the force… ”

 4. Karin på Pettas skriver:

  Jag tycker aldrig att jag får till en perfekt bild. Kanske någon enstaka bild bara, någon gång per år.
  Den svarta katten är toppenfin! Vilken katt, vilken bild! Undrar hur dina bilder kommer att se ut när du inte tycker att den där är perfekt :)

  • Karin skriver:

   Nej vet du vad, du tar ju toppenbilder hela tiden! Men jag tror jag förstår hur du menar: borde varit lite ljusare bakgrund, lite kortare skärpedjup, mer fokus på den detaljen… Alltid är det nåt.

   Men nu när jag ska visa upp en ny familjemedlem vill man ju gärna att att det ska märkas vilken duktig liten krabat det är:)

 5. LupusLupus99 skriver:

  Äh, strunt i den perfekt bilden för den kan du få vänta på länge. ;)

 6. LupusLupus99 skriver:

  Aja det blev lite bakvänt och vissa bokstäver saknas men det bör
  dock gå att dechiffrera. ;)

  • Karin skriver:

   Som den usla korrläsare jag är fick jag leta en stund innan jag hittade (eller inte hittade) ett ”a”!

Kommentarer är stängda.