Klockan är egentligen…

skajpningKusinerna i Sverige vill Skypa med med nya kusinen i Brasilien. Då gäller det att hitta en lämplig tidpunkt, som bör infalla efter att de kommit hem från skolan i halvfemtiden men före sovdags.

Det är höst i Sverige och vår i Brasilien Det är fem timmars skillnad mellan de båda länderna när det är sommartid i Sverige. Antag att kusinerna vill skypa när klockan är sju på kvällen i Sverige. Hur mycket är klockan då i Brasilien (som klarade av skiftet till sommartid för en vecka sedan), efter omställning till vintertid i Sverige?

Jag tror inte att det bara är jag som blir irriterad på allt detta bytande. Jag misstänker att eventuella fördelar med sommar- och vintertid äts upp av trassel och krångel vid omställningarna.

klockan är egentligen

Det här inlägget postades i Att resa, Att tolka, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Klockan är egentligen…

 1. LupusLupus99 skriver:

  Klockan är nu 13.09 här i Sverige.
  Enligt http://www.timezoneconverter.com/cgi-bin/tzc.tzc så är klockan i Sao Paolo
  just nu 10.09. Det är alltså tre timmars skillnad fram tills det byts nästa gång.

 2. LupusLupus99 skriver:

  Du har dock glömt (?) att ändra bloggens tid. ;)

 3. LL99 skriver:

  När klockan är sju i Swe så är klockan
  fyra i Sao Paolo.

  • Karin skriver:

   Såvida min inte låter sig hetsas av alla svenska NU-MÅSTE-DU-STÄLLA-OM-KLOCKAN-meddelanden. Det gjorde jag, trots att jag redan hade rätt brassetid. (Lite ologiskt, ja, men det var väldigt tidigt på morgonen.)

 4. Pysseliten skriver:

  Jag föredrar i så fall sommartid året runt! Men det är egentligen bara på vinterhalvåret som det spelar roll, för med sommartiden kvar skulle jag få en sportslig chans att se lite dagsljus i veckorna. Från och med imorgon är det beckmörkt när jag går hem från jobbet. Pest!

 5. Karin på Pettas skriver:

  Jag fastnade för det där med strejk! Om vi är tillräckligt många som strejkar så kanske, kanske? Hur ska vi strejka? Det var frågan det.
  Grattis till den nya lilla, har missat helt och hållet att de svenska kusinerna har fått en liten brassekusin. Så himla roligt! Grattis igen!

  • Karin skriver:

   Man bara struntar i att byta tid och fortsätter som om inget hänt. Sommartid hela året. Om tillräckligt många gör så kanske det blir omöjligt att byta till vintertid!

   Tack för bebisgrattis! En liten fining som jag funderar på att kidnappa!

Kommentarer är stängda.