And who’s talking?

she's leaving homeTur och retur Horndal-Stockholm igår och idag utan missöden. Tågen kom och gick i tid. Folk bar sig inte åt. Allt var stillsamt och effektivt och inte alls bloggvänligt.

Så vad ska man då skriva om? Om yngsta dottern som nu åker iväg (igen!) till Brasilien och nästa gång vi ses är hon sannolikt mamma.

Jag vet att det inte är någon idé för mig att ha några som helst synpunkter på detta arrangemang. Hon vet mycket väl att jag födde hennes storasyster i Tanzania och hennes storebror i USA. Själv är hon dock född i Stockholm.

När jag vid något tillfälle undslapp mig en kommentar om att det vore kul om hon födde hemma i Sverige lade hon bara huvudet på sned och log sitt vackraste leende och frågade:

”And who is talking?”

Ja, ja. Kan väl hända. Men det är väl en helt annan sak? Eller??

Det här inlägget postades i Att resa, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på And who’s talking?

 1. Skogsgurra skriver:

  Morsor är morsor, är morsor.

 2. Kulturchefen skriver:

  Är mostrar … om syskonbarnen skulle göra hälften av det jag gjort sove jag dåligt.

  • Karin skriver:

   Ja jäsiken om ungarna hade… Och om sedan barnbarnen… Bäst att inte tänka på’t för nattsömnens skull!

  • Skogsgurra skriver:

   Var glad att du nog inte vet ens hälften – mera troligt en fjärdedel – den ”snälla” fjärdedelen.

   • Karin skriver:

    Det sipprar ju fram lite av övriga 75 % ibland och nu börjar jag känna igen det där lite überlättsamma tonfallet när telningarna märker att de försagt sig och lägger till att ”jaha, nej det kanske jag inte berättat förut?”

 3. Pysseliten skriver:

  Du har nog en fördel av att ha fött barn ohemma. Någon annan hade säkert inte varit lika cool och tänk vad skönt för din dotter att ha dej med den erfarenheten i ”ryggen”!

  • Karin skriver:

   Fortsätter hon så här har vi snart fött barn i alla världsdelar tillsammans! Och det är ju en utmärkt anledning att ta sig en tripp till Brasilien, förstås.

 4. Musikanta skriver:

  Tänkte just säga det – en utmärkt anledning att åka till Brasilien. När Åsa var på Volvo i Kina var det en utmärkt anledning för oss att åka dit tre gånger under detta år. De har väl ännu finare sjukvård där i Brasilien än här hemma. Vår drottning brukar ju åka dit och operera sig…
  Hoppas få ännu några röster från dig till Veckans blogg – jag har ohjälpligt halkat efter fransyskan. Men än är det några dagar kvar, haha.
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Jag tror också att Brasiliens sjukvård är väl så bra som vår, även om dottern måste argumentera en hel del för att slippa kejsarsnitt som rutinåtgärd. Det är tydligen väldigt vanligt och läkarna föredrar det, för då kan de schemalägga sina förlossningar. Och så lönar det sig bättre också… Fast skulle det bli nödvändigt är det klart att hon accepterar det.

   Nu har jag röstat igen och du ligger god tvåa just nu!

Kommentarer är stängda.