Träden har inte väjningsplikt

Tack för skylttips som jag får från olika håll! Svårt att välja i mängden, men jag tar ett par som känns högaktuella med vinterns återkomst. Den första är är dock ingen knasig skylt, utan ett seriöst menat försök att sälja snö. Kramsnö, får man hoppas. Omonterad snögubbe säljes billigt. Och som ett tips på hur man kan bygga den finns den där fina lilla teckningen: ”Kan se ut så här”.

ikeasnögubbeträden står kvar

Och så skylten som inskärper att träden inte har väjningsplikt. De kommer helt enkelt inte att flytta på sig, så skidåkare bör lämpligen se till att hålla undan för dem. Mycket omtänksamt.

inga slantar ur bhnMen så hittar jag en skylt som är av ett helt annat slag och som kan orsaka problem för mig. När jag reser i länder där man uppmanas hålla god uppsikt över handväskan och helst inte ha några dyrbara smycken på sig, brukar jag stoppa en taxiresa i varje BH-kupa, lite ge-bort-pengar i fickorna och kanske ett restaurangbesök i handväskan. Ofta klarar man sig med mindre än man tror, så när man går och handlar får man gräva upp lite cash ur BH:n. Fast nu verkar det vara slut med det behändiga sättet att förvara reservvaluta. Varför, undrar jag. Varför?

Det här inlägget postades i Att resa, Att tolka och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Träden har inte väjningsplikt

 1. Skogsgurra skriver:

  Rättviseskäl. Så enkelt är det.

  Vi med kläpp bär ju endast sällan BH. Då är det inte schysst att dom med balkong ska ha en fördel.

  Letar efter skylt från Pennsylvania Station Ja, Chattanooga Cho-Cho). Stå redo (eller Stand by)!

 2. Olgakatt skriver:

  Man skulle tro att hus inte heller rör sig. Men i Södra Sandby fick en bilförare ett helt hus på fall i går. Kanske för att det inte fanns nån varningsskylt, t ex ”I detta hus KAN det finnas människor”.

  • Karin skriver:

   Men usch vad otäckt och helt otroligt att ingen skadades!

   Tydligen körde den 20-åriga killen sportbil i full fart när han ” av någon anledning tappade kontrollen över fordonet” så att han for rakt igenom huset och sedan mot ett träd. Kanske gick det lite för fort?

 3. Karin på Pettas skriver:

  Isch då! Jag brukar också använda mig av bh-n. Den är bra till mycket och i all synnerhet som portmonnä. Hur ska man bete sig nu då? Vi kanske får lägga alla våra hjärnor i blöt tillsammans vi kvinnor och fundera på hur vi ska få till det i fortsättningen. Brainstorming för pengaförvaring utan att tullen hittar dem:).

 4. Musikanta skriver:

  Det kanske inte är så bra att ha kontantkortet eller sedlar i behån. I synnerhet om man är i ett land där det är väldigt varmt…
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Ja, jag misstänker att det är bakgrunden till skylten. Måste vara någon varm plats. Kan inte vara så kul att ta emot skrynkliga, svettiga och i värsta fall sandiga sedlar hela tiden. Men på platser där det inte finns sådana skyltar kommer jag nog att fortsätta att stoppa på mig lite extrasedlar i bh:n.

 5. Cecilia N skriver:

  OT, men jag kan ju inte vara säker på att du går in hos mig och läser så jag skriver här istället:
  https://www.sv.se/sv/Hemsidesmallar/Avdelningar/stockholm/Sok/?DBID=d7a74e51-8d3f-436a-98a9-cc63ae064e01&avdelningid=54&arrid=321735&nosecure=true

  Kanske nåt att testa?

 6. Pysseliten skriver:

  Hihi, dottern fastnade i säkerhetskontrollen på flygplatsen och fick inför publik gräva upp mobilen ur BH:n. Jag tror hon hittat något annat ställe att ha den nu.
  Vad gäller skyltar pågår just nu en razzia mot alla butiker som satt upp olagliga skyltar i trafiken. Det står gatupratare lite här och var som skymmer sikten eller hindrar trafiken. Annars är min favoritskylt en som står i en rondell på industriområdet: ”GRATIS HAND-TVÄTT”

  • Karin skriver:

   Jag har funderat på om de där sedlarna med metallbård skulle passera säkerhetskontrollen, men hittills har jag lags pengarna i handväskan när jag väl är på flygplatsen, så det återstår att testa. .

   Gratis handtvätt låter som ett riktigt förmånserbjudande!

   • Pysseliten skriver:

    Jag tror att känsligheten är olika på olika flygplatser. En som jag absolut inte chansar på är Manchesters flygplats. Där skulle jag nog fastna i kontrollen om jag så bara druckit vatten ur en plåtburk!

Kommentarer är stängda.