Sjön säger…

äpplena säger

Äppelträdet säger: ”Åk inte! Äpplena är snart klara. Vänta lite.”

hallonen säger

Hallonbusken säger: ”Åk inte!. Kolla, nu blir det nya hallon!”

klematisen säger

Klematisen säger: ”Åk inte, jag ska just blomma igen!”

sjön säger

Sjön säger: ”Åk inte! Det är fortfarande simtemperatur!”

persiljan säger

Kryddlandet säger: ”Åk inte! Titta vad mycket persilja det finns kvar!

Jag säger: ”Men nu pratar ni väl persilja allihop. Vi kommer ju tillbaka! Vi kommer att plocka äpplena, äta hallonen, beundra klematisen och kanske, kanske ta något dopp i sjön. Persiljan klipper vi ner och stoppar i frysen. Seså, häng inte läpp! Det har varit en superfin sommar och det blir en finfin höst. Vi gör en liten avstickare till stan, men är snart tillbaka!”

Det här inlägget postades i Att odla, Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Sjön säger…

 1. Anna skriver:

  Fint! Och lyckos er som har så trevliga omgivningar!

 2. Karin på Pettas skriver:

  Så där är det ju! De känner sig övergivna alla de som vill bli plockade, isismmade osv….Tur att de inte behöver vänta så länge
  Vackra, vackra bilder och den sjön måste ju bara simmas i

  • Karin skriver:

   Jag tog sista simturen för i år (eller möjligen senaste) i går eftermiddag och det var så skönt! Och uppfriskande… Bilderna är lite inspirerade av (men långt ifrån samma klass som) dina. Det där med att gå lite närmare är ett bra trick. Fast då bör man ju ha en lins som är med på noterna.

 3. Pysseliten skriver:

  Äppelbilden har ju ett riktigt skönt djup! Det är så trevligt när naturen pratar, den gör det till mej med ibland. ”Här! Bakom den hör stenen lite längre bort finns svampen!” Idag säger naturen: ”håll dej inne om du kan, jag tänker vattna”!

  • Karin skriver:

   Svamparna i mina trakter är inte lika pratsamma. De hukar sig och håller tyst. Man får i stället förlita sig på de säkra ställen som familjen använt i generationer.

   Och här i stan är det inte naturen som talar utan tomflaskbilen som undrar om jag fortfarande ligger och sover när klockan redan är sex!

Kommentarer är stängda.