Här är det inte resan som är mödan värd utan målet

Jag råkade hamna på Gotland på en av sommarens hittills somrigaste dagar och det blev både bad och drakflygning och en stilla kväll med goda grillade gotländska hamburgare.

Mycket njutbart, till skillnad från vägen hit.gotlandsinsjö

Som den insjömänniska jag är fick jag hjälp att hitta en perfekt liten badsjö på Gotlands inland. Klippor och sand i en harmonisk mix. (Nej, det är inte jag på hopptornet.)

Och inte långt därifrån, vid havet, fanns den perfekta platsen för drakflygning. Det finns en drakshop, där man också kan sätta ihop och dekorera sin egen drake under sakkunnig ledning av Drak-Ulla. Sedan är det bara att ge sig ut till en lagom blåsig strandremsa och se hur drakarna strävar upp i rymden. drakar

Men som sagt, vägen hit är kantad av den där sortens irritationsmoment som är resultatet av dålig planering och bristande servicekänsla. Jag har ingen lösning på vad man ska göra för att få ordning på Gotlandsbåtarna, jag kan bara konstatera att de som klagar har alldeles rätt och att de som inte klagar troligen bara är uppgivna. Eller kanske de är så rutinerade att de har sina egna överlevnadsknep. Matsäck, till att börja med.

Och för Flygbussarna, som också kör till Gotlandsbåtarna, är det uppenbarligen inte ett högprioriterat område. När jag köper biljett på City-terminalen frågar jag vilken utgång bussen går från och får en axelryckning till svar: ”Du kan väl kolla på någon monitor.”

utgång 7 3

Det visade sig vara utgång sju, som verkligen skulle behöva en uppfräschning. Jag såg mig om efter en sopborste, men hittade ingen. Makade undan det värsta med foten.

Självaste Gotland är i alla fall väldigt trevligt; här är det verkligen målet som meningen med vår färd och målet som är mödan värd.

Det här inlägget postades i Att resa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Här är det inte resan som är mödan värd utan målet

 1. Skogsgurra skriver:

  Tyckte att jag såg dig vid terminalen i Nynäshamn!
  Se Lottens blogg för en fullständig redogörelse för mitt hittills tightaste dygn.
  Träffade du Arne och Ulla? Ulla har en Samsoniteväska som hon inte fick upp. Jag rekommenderade henne att försöka med maskinpersonalen ombord på färjan. På tal om servicekänsla då.

  • Karin skriver:

   Oj, vilket dygn! Nej jag missade Arne och Ulla och det skulle förvåna mig mycket om Gotlandsbolagets maskinpersonal skulle vara så fulltalig att någon kunde hjälpa till med något överhuvudtaget. De verkade väldigt stressade. Eller hade kanske bara en dålig dag?

 2. Kicki skriver:

  Å så var det bilderna då . . .

  • Karin skriver:

   Attans nu igen… Eller egentligen var det rätt länge sedan Safari vägrade ta in mina bilder. Ska försöka justera. Tack för alertering!

 3. Karin på Pettas skriver:

  Osedvanligt långa köer till café och matserveringar brukar det vara på Gotlandsfärjan…men frågan är om det inte är så på alla färjor den här årstiden. Jag är glad att jag slipper resa med färjan härifrån just nu i alla fall.
  Tur att målet var resemödan värt

  • Karin skriver:

   Det är ju väldigt många som ska fraktas av och an, men det borde kunna gå att ordna lite, lite trevligare. Nu har man hela tiden en känsla av ett personalen suckar inombords: ”Men MÅSTE ni åka just med den här båten? Just idag!” De är troligen underbemannade, så man ska väl inte klaga på dem, men så säger kapten lakoniskt att en av båtmotorerna pajat, så vi kommer att bli försenade. Bara sådär, som den självklaraste sak i världen!

 4. Lotten Bergman skriver:

  Niklas säger i båset att du badar nära hans hus — på Gotland. (Ett ypperligt sätt att kommunicera, detta.)

  • Karin skriver:

   Ja, jag håller på att försöka lokalisera hans fattigstuga och dessutom få ihop en ointecknad stund+bilskjuts, eller ev cykel, för han finns tydligen i jättenärheten. Det kan gå, med lite tur.

 5. Niklas skriver:

  Klart Fia är med! Hon fyllde två idag och fick sin älsklingsrätt, pasta med hemgjord pesto. Och hon brukar inte attackera gäster.

  • Skogsgurra skriver:

   Jag visste väl det!
   Nu hoppas jag bara att syster tar sig samman och hälsar på dig och Fia.
   Det blir med säkerhet resans höjdpunkt.

  • Karin skriver:

   Grattis i efterskott till Fia! Jag hade tänkt uppvakta med lite hemgjord pesto och pasta, men på vägen till fattigstugan hamnade jag i träsket igen (den fina badsjön Sigvalde träsk) och så var dagen plötsligt slut. Och nu sitter jag på färjan från Visby. Well, det går väl fler båtar.

 6. Musikanta skriver:

  Tur att man har barnbarnen på Öland i stället för på Gotland. Synd att du inte bor närmre här, har aldrig hört några klagomål på färjan som går från Oskarshamn. Åker ner till Öland nu efter avslutad utställningsvecka. Sista dagen idag, thank God!

  Visste inte att det fanns insjöar på Gotland.
  Kram
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Oj, det var ett rejält utställningspass! Nu är det bara att sätta igång och måla till nästa år…

   Trevlig Ölandsresa! Det finns insjöar på Öland också.

 7. Pysseliten skriver:

  Jag blev dock sjukt sugen på Gotland när jag såg att du reste dit. Kanske kan vi klara av en resa med lite expertknep, såsom färdig matsäck? Vad mer bör man förbereda sig på?

  • Karin skriver:

   Ett milt och förlåtande sinnelag, öronproppar, en god bok och tålamod. Samt biljettbokning i god tid, för när man väl vill åka är biljetterna slut. Och när man väl är där är det toppen. Återkommer nog i nästa inlägg om det!

 8. Cecilia N skriver:

  Jag var ju på Gotland innan Pysses kalas. Gott om utrymme kan man säga.

  Större delen av året är båtarna onödigt stora.

Kommentarer är stängda.