Nyckelfrågor

låssmedOm man låser sig ute då och då, vilket kan hända den bäste, kan det vara en bra idé att placera ut nycklar hos betrodda personer. Eftersom vi också lyckats bryta av en och annan nyckel behövde vi uppgradera vårt nyckelbestånd. När jag satt och väntade på mina nycklar studerade jag denna skylt.

”Vi tillverkar nycklar medan du tittar på”, står det på ett ungefär.

medan ni väntar

Vilket får mig att tänka på en helt annan skylt med en liknande text som jag hörde talas om för länge sedan.

”Håltagning i öronen, direkt medan ni väntar.”

Mycket intressant budskap, särskilt om man funderar på vilka alternativ som skulle kunna bli aktuella.

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Nyckelfrågor

 1. Skogsgurra skriver:

  Jomen, det där är väl lika naturligt som att man får håret klippt medan man väntar? Kallas Drop In har jag förstått. En lite mera häftig variant är att man får tarmvred utrett utan att boka tid i förväg.

  • Karin skriver:

   Drop in kallas det också. Eller akutmottagning. Jag gör nog inte riktigt hål-i-öronen-skylten rättvisa i min presentation. Den förekom i ett mångsidigt servicesammanhang där man kunde lämna in skor för klackning, nycklar för kopiering, skjortor för tvätt och strykning, snabbt och billigt.

 2. Pysseliten skriver:

  Härlig observation! Jag hakar ofta upp mig på den dyra handtvätten, som det skyltas om lite varstans: ”Handtvätt 100:-”

Kommentarer är stängda.