Nervöst…

piret och ErikaHär kan man se hur olika fåglar navigerar. Tack vare radiosändare kan man följa deras färd. Fiskgjusen Erika till exempel, en erfaren Afrikaresenär flyger spikrakt dit hon ska.

Den yngre fiskgjusen Katharine, eller Piret flyger lite mer hit och dit, men hittar ändå tillbaka till den plats där de två kompisarna stannade till på nerfärden i höstas, strax söder om Kairo. Det verkar som om de kommit överens om att ses här igen på färden norrut. Det ljusrosa strecket är Pirets resa, det mörkrosa är Erikas. Det var Erikas sjätte eller sjunde afrikaresa i år, när hon på hemvägen till Sverige förolyckades. Hon flög in i en kraftledning och dog där i norra Egypten.

Och nu verkar det som om Piret inte vill fortsätta på egen hand. När Erika förolyckades, den 22 mars, fortsatte Piret att kretsa i samma område. På bilden till vänster ser vi hennes  flygrutt några dagar senare. Och härvan på bilden till höger är den senaste rapporten, från i går. Hon flyger fram och tillbaka precis vid den där livsfarliga kraftledningen. Måtte hon bara flyga norrut snart!

25 mars3 april piret

Det här inlägget postades i fiskgjusarna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Nervöst…

 1. Musikanta skriver:

  Hon letar väl efter sin vän. Så tragiskt!

 2. Krönikören skriver:

  Vilken härva. Hon kanske var utbildningsminister i sitt förra liv. ;)

  Svar: Jag förstår din tanke. Mitt problem är att jag tycker att alla är lika goda kålsupare. Eller dåliga kålsupare.

  • Karin skriver:

   Hmmm, jag tror att du tolkat detta inlägg som en fortsättning på eller kommentar till det förra. Stackars Piret. Hon är nog bara förvirrad och undrar vad som hände med resesällskapet. Men annars har du alldeles rätt!

 3. Lotten Bergman skriver:

  Nämen alltså det där är bara sorgearbete, hörni. Och på plats marsch för att hon ska tänka på annat. Jag känner på mig att hon inom två dagar kommer att dra en tung suck och slita av sig sorgmanteln för att bege sig till en oss närbelägen kamera.

  Och en stort tack, Karin, för att du håller koll åt oss!

 4. Örjan skriver:

  Tack för information. Hon verkar verkligen valt eget privat uppehållsträd för nattvilan. Oroade mig efter egna mindre noggranna analyser. Samma nattplats (?) flera dygn i rad.
  Troligtvis bra beslut att vänta, med tanke på vår försenade vår. Ytterligare 2 veckar innan öppet vatten i Sverige/Estland? OK vid Kalakokas finns antagligen isfritt Östersjövatten inom räckhåll, förlåt ”flyghåll”.

  • Karin skriver:

   Rapporten från i går visar att hon började flyga norrut på ett seriöst sätt, men så kom hon på andra tankar och svängde mot sydväst. Men hon avlägsnar sig i alla fall från Erikas olycksplats.
   4 apr

 5. LupusLupus99 skriver:

  Skönt att se att hon kommit på bättre tankar.
  Hur länge det dröjer innan det finns öppet vatten beror väl på vädret.
  Förra helgen uppmättes tjockleken på Mälarens is till c:a 50cm och
  det är ju fortfarande minusgrader på nätterna.

  • Karin skriver:

   De andra två fiskgjusarna (med radiosändare) har kommit lite olika långt. Ilmar dröjer sig kvar i Chad, medan Eriks redan hunnit till norra Turkiet. Men det är nog klokt av Piret att ta det lite lugnt.

   PS. Men vad är jag för en ohyfsad kommentarbåsvärdinna? Kul att se dig här LL99!

Kommentarer är stängda.