Galleri Fredag: Magi

Erica föreslår Magi som tema för denna veckas fredagsgalleri. Det var ett ovanligt klurigt tema tycker jag och verkligen svårfångat på bild. Magiska företeelser är lite svårfotograferade… Men, man tager vad man haver, nämligen följande berättelse från Afrikas djupaste djungler.

upptäcktsresande

En europeisk upptäcktsresande hade förirrat sig till trakter där ingen vit man satt sin fot. Han togs till fånga av invånarna i en liten by, för en sån där konstig varelse kunde man ju inte låta gå lös. Turligt nog kunde han lite swahili, så han frågade vad han skulle göra för att de skulle släppa honom fri.

Byrådet sammanträdde och så sade hövdingen till mannen att om han kunde visa dem något magiskt trick, skulle de släppa honom.

tändare

”Hakuna matata”, sa upptäcktsresanden och tog fram sin cigarrettändare och tände den.

Byborna gapade av häpnad och hövdingen slog sig på knäna och utbrast: ”Bwana, din magi är stor. Du är fri att gå vart du vill! Aldrig någonsin har vi i denna by sett en cigarettändare som tänder på första försöket!”

Det här inlägget postades i fredagstema och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Galleri Fredag: Magi

 1. Annika skriver:

  Tyckte också det var knepigt idag.
  OCH du fick ju till det riktigt bra med Bwana och tändare.
  Magi :-)
  Ha en fin helg!

 2. Hyttfogden skriver:

  Vilken rar figur, var finns den?

 3. Karin på Pettas skriver:

  Både magiskt och också komiskt.
  En cigarettändare som tänder på första försöket!:)

 4. Skogsgurra skriver:

  Magi i vildmarken norr om Karlskoga är nästan samma sak. När barna var tämligen unga åktes det moped. Det var alltid förenat med vidske-pälse och en hel del svartkonst att starta maskinerna. När magin fungerade var det stående uttrycket ”Va gôtt, dä small på föschta!”

 5. Krönikören skriver:

  Neeej, nu skojar du väl va?

  • Karin skriver:

   O nej. Jag har hört historien flera gånger och från av varandra oberoende källor, så då måste det väl stämma, eller hur?

   • Skogsgurra skriver:

    Ja, har man hört samma historia från flera källor så är den med säkerhet sann.

    Det finns ju flera sådana väl belagda redogörelser. Jag kommer att tänka på detta med handelsresanden och bondens dotter. Den har jag hört så många gånger att jag tror bergfast på den.

    Hans och Greta tror jag också på. Det har ju till och med gjorts en dokumentär som visas just nu.

    I USA finns det en populär historia om hur Jorden skapades. Den är det så många som berättar att den måste vara alldeles sann.

    • Karin skriver:

     Eller som farbror Sigurd brukade säga för att understryka autenticiteten i de mer häpnadsväckande jakt- och fiskehistorierna: ”Hä ä alldeles sant, för han som berätta’t lever än!”

 6. Älskar stavningen av vidske-pälse – och för all del även din story om tände på första försöket! Kram och trevlig helg

 7. Ja, det var en bra historia!
  Hälsningar
  Birgitta

Kommentarer är stängda.