Kreativ återvinning

De där plåtinsekterna, som funnits i högermarginalen ett tag, lade jag dit som en påminnelse till mig själv om att visa upp dem i större format. De kommer från en liten by eller förort till Nairobi, som heter Ruaka. Konstgalleriet heter Kilele Art Studio och har både oljemålningar, metallskulpturer och så de fina insekterna gjorda av lås- och motordelar. Han som skapat dem heter Alex Wainaina och han har också gjort det politikerporträtt som jag skrivit om tidigare.

Här är större bilder på insekterna och på lite annat som finns i och kring Kilele Art Studio.

Låsvinge?

Jag har inte så bra koll på bildelar, men kan detta vara något från innandömet på en bil?

En giraffunge, gjord av stuprör och annan plåt, tycker att det är lite stökigt med alla grodmusikanter, noshörningar, vårtsvin, andra konstiga djur och trollkarlar, så den funderar på att rymma till granngården, där det verkar lugnare.

Det här inlägget postades i konst och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Kreativ återvinning

 1. Kicki skriver:

  Underbart! är det en ny typ av makondefigurer under uppsegling?

 2. Musikanta skriver:

  Så fantastiskt duktig konstnär! Giraffungen är ett litet under av precision tycker jag. Blir alltid så imponerad av hur uppfinningsrika och duktiga människor det finns överallt. Hade han levt i Sverige hade han säkert varit mycket efterfrågad och dyr…

  • Karin skriver:

   Visst är den fin! Jag frågade inte ens om priset för jag insåg att det inte skulle gå att frakta hem den, inte ens om jag tog den i famnen under flygresan.

 3. Karin skriver:

  fantastiskt, återvinning när den är som mest kreativ

  Karin

  • Karin skriver:

   Exakt sekunden efter att jag hade sänt iväg min kommentar såg jag att det var precis samma ord som du använde själv i inläggsrubriken, så nu måste det ju vara mera än kreativt när vi är flere som har sagt det;)

   • Karin skriver:

    Och så heter vi likadant – undrar om någon tror att jag kommenterar mig själv, vilket ju blir lite fantasilöst om jag skulle återbruka min egen rubrik dessutom. Men visst är det kreativt och konstnärligt och fantasifullt och allt möjligt sådant. Jag kunde väl ändå ha köpt med mig ett bevingat lås! Ibland är man oförlåtligt korkad.

 4. Kulturchefen skriver:

  Nej men, Karin, tack! Jag har letat hårdslöjdsinspiration! Helt perfekt.

  Ikväll har jag haft dejt med en maskin, kolla in på min sida så får du en liten hälsning där.

 5. Eva skriver:

  Oj vad du längtar tillbaka till Kenya….:)

Kommentarer är stängda.