Plan B

Och hur går det med Slussen? Sedan beslutet i Mark och Miljödomstolen som jag skrev om i december har gruppen bakom Plan B fortsatt sitt arbete. Så här skriver de på sin hemsida:

”Mark- och miljödomstolens beslut att upphäva (dvs ogiltigförklara) planen för Nya Slussen gör att planen med klöverbladslösningen fortsätter att gälla. Det i sin tur betyder att man nu kan riva den svårt skadade konstruktionen och snabbt bygga upp ett nytt modernt Slussen, bara man gör det inom ramen för gällande plan. Det är just detta som SLUSSEN plan B har utrett. Vi behöver inte vänta i flera år på nya planprocesser och nya juridiska prövningar. Det går att påbörja en angelägen förnyelse av Slussen nu. Dessutom både snabbare och till än lägre kostnad, jämfört med projektet Nya Slussen.”

Här kan man se deras förslag:

Förslaget presenteras  lördagen den 12 januari kl. 13:00 på biblioteket i Nacka Forum och en utställning öppnar lördagen den 19 januari kl. 12:00 på Konstakademien, Fredsgatan 12, nära Stockholms Centralstation.

Det här inlägget postades i Debatt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Plan B

  1. Skogsgurra skriver:

    Det där ser ju riktigt intelligent ut. Trafiken verkar kunna flyta ganska obehindrat under byggtiden. Och resultatet verkar också bli bra. Inte nytt och fantastiskt. Bara bra. Är inte det tillräckligt?

    Man kan ju ha synpunkter på att Richard låter som om han sålde kaffe eller charterresor. Men i övrigt känns det riktigt bra.

    A-laget kan pyssla med sin dyrsluss. Jag håller på plan B.

Kommentarer är stängda.