Dygdens belöning

Nu är det dags för belöningsresa. Målvikten är uppnådd (Ok det fattas sju hekto, men eftersom jag ”vägdes in” direkt efter en rejäl lunch och inte före den, räknar jag med att det är OK). Så det blir en veckas simma, träna, promenera, kanske cykla och möjligen yoga.

Och så tänker jag försöka ta reda på något om Concepcion Unamuno. Hon var gift med filosofen Unamuno och fick tio barn (jo hon hette Concepcion, vilket betyder befrukting), men det är nästan omöjligt att hitta något om henne. Men på Unamunomuseet kanske det finns något spår. Och därmed har jag givit en ledtråd om målet för resan.

Det här inlägget postades i Att tolka och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Dygdens belöning

 1. Kicki skriver:

  Ha roligt, må bra och njut av värmen. Hoppas det blir bra väder.

 2. Skogsgurra skriver:

  Jag trodde att du var på väg till NYC. Tyckte det var en jäkla osis att vi inte skulle kunna ses ens där eftersom vi inte överlappar. Två försök i Stockholm funkade ju inte. Nu är det så olyckligt att vi, för att kunna resa lite billigare, måste tillbringa en hel vecka i NYC fastän jobbet bara tar två dagar. Men det är sånt man får ta, Beställde en hyllning av staden på ”Gomorron Världen”. Kommer nära slutet.

 3. Ylva Wadell skriver:

  Min dator säger Bilbao – kan det va´ nå´t?

  I så fall ett ställe som jag också funderat på att resa till.

 4. Musikanta skriver:

  Ska bli spännande att få rapport därifrån så småningom. Concepcion vet jag ingenting om, tänker inte googla utan vänta tills det kommer upplysningar från dig om henne.
  Kramar från Ingrid som hoppas du får det riktigt trevligt med bra väder och många simturer.

  • Karin skriver:

   Tack! Jag blev lite nyfiken på Unamunos fru, men när jag försökte googla fick jag långa utläggningar om Unamuno och hans ”conception” av det ena och det andra. Svåröversatt, men hans föreställning/framställning/uppfattning/idé, på ett ungefär. Sökandet fortsätter. Förhoppningsvis kommer rapport.

Kommentarer är stängda.