Upphittat

Någon som saknar sin kofot?

Jag gick på Götgatan och precis där man kan svänga av med bil ner mot Slussen och Söderleden gjorde en bil just det.

En vit personbil, tror jag det var, tog kurvan i hög fart och ut ur bilen(s baklucka?) for en kraftig kofot och lade sig med de vassa klorna upp, mitt i gatan, ett par meter från mig. Jag plockade snabbt upp den så att inte nästa bil skulle råka illa ut. Inte vet jag vad som händer om man råkar köra på nosen på en kofot så att den reser sig upp under bilen och hakar fast i något och…  ja, nyttigt för bilen är det nog inte.

Så stod jag där på trottoaren och rådslog med några andra fotgängare. Skulle jag luta kofoten mot väggen och hoppas att dess ägare hade märkt att den föll av just där och kanske återvända för att leta reda på den?

– DET är nog ingen bra idé, sade någon, vem vet vad det kan inspirera till. Och så pekade han på skylten till guldsmedsaffären intill.

Nä, det var nog ingen bra idé. Så jag bestämde mig för att vänta så länge som det borde ta för bilföraren att ta sig runt Slussen och tillbaka till Götgatan för att söka efter sin kofot. Ingen kom. Till sist gav jag upp och knallade hemåt med kofoten i högsta hugg.

Och i morgon tänker jag ringa polisen och fråga om någon har efterlyst en kraftig kofot…

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Upphittat

 1. Kicki skriver:

  Hoppas att det inte varit något inbrott i närheten, du kan bli misstänkt.

 2. Karin på Pettas skriver:

  Tänkte samma sak som Kicki! Mitt i allt är du misstänkt…

  Men om nu inte någon vill ha den så är den ju din. Och en kofot kan ju alltid vara bra att ha

  • Karin skriver:

   Jag tänkte mer på att med ett schysst järnrör kan man slå hela världen med häpnad. Som Socker-Conny brukar säga. Och visst var den en och annan som tittade lite häpet på mig när jag vandrade hemåt med den upphittade kofoten i näven.

 3. Kicki skriver:

  Du kunde ju ha använt den som käpp och linkat lite lagom.

 4. Cecilia N skriver:

  På tal om dialekter. Norrut heter det kobein med betoningen på diftongen.

  • Karin skriver:

   Kobeín? Det skulle jag nog inte fattat om jag hört det. Men koben är verkligen ett bättre namn än kofot. Och så kan man ju undra över engelskans ”crowbar”. Kråk-nåt. Svårt.

 5. Kicki skriver:

  Här heter det tjyrben, dvs tjurben, jag har verkligen försökt få Pensionären att säga koben istället men han vägrar och säger ä etter int so, e etter tjyrbene!

 6. Musikanta skriver:

  Synd att det inte var en fotograf i närheten…

Kommentarer är stängda.