Borttappat

Det jämnar väl ut sig med tiden, brukar jag tänka när jag glömmer mina pennor lite här och där, eftersom det också händer att jag får med mig andras pennor av misstag. Men nu faller nog den teorin, för jag ser inte riktigt hur den kofot som jag hittade i går skulle kunna ersätta de glasögon som jag tappade bort häromdagen, resp idag.

Man ska aldrig, ALDRIG ha två par glasögon igång. Mot bättre vetande stoppade jag extraglasögonen i väskan häromdagen när jag hade brått och inte hann leta efter det ordinarie paret. Som redan låg i väskan upptäckte jag sedan. Och så gick det som det gick. Först förlade jag det ena och nu idag det andra.

Dessa glasögon är inte försvunna, tyvärr. De är mina yttersta nödfallsglasögon och fungerar rätt dåligt. Eventuella skrivfel kan skyllas på dem.

Så nu börjar den mödosamma vandringen bakåt i mina fotspår. Jag brukar vara bra på sånt, tack vare mångårig träning. Men eftersom jag kört med extraglasögonen några dagar, i tron att det andra paret ligger i handväskan, börjar det bli svårt att klara av spårandet.  De kan ha varit försvunna fyra-fem dagar. Under tiden har jag hunnit besöka ganska många platser där man kan lägga ifrån sig glasögon.

Jag glömde förstås att ringa polisen i dag om kofoten som jag hittade i går. Undrar om jag ska gå iväg till hittegodset med den och se om det hjälper. Fast risken är väl att jag glömmer nödfallsglasögonen där i stället…

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Borttappat

 1. Karin skriver:

  Kanske att du har de ordinarie glasögonen på hittegodset? Kan löna sig gå med kofoten ….ack ja, vad jag känner igen mig själv. Både vad gäller pennor och glasögon. Lycka till i bakåtgåendet!

  • Karin skriver:

   Tack! Känner mig ovanligt lite som sierskan Saida. Annars brukar jag vara bra på att rekonstruera händelseförloppen, så att jag hittar tillbaka till det borttappande, men nu är det för många möjligheter som stör mitt fjärrskådande.

 2. Musikanta skriver:

  En väldigt konstig sak hände mig när jag hade glömt mina orgelglasögon i ett kapell och kom tillbaka dagen därpå för att hämta dem. Glasögonfodralet låg kvar som väl var och glatt stoppade jag ner det i väskan. Tyvärr fanns det inga glasögon i det när jag öppnade det när jag kom hem. Ingen kan väl ha haft nytta av mina starka och astigmatiska glas men bågarna är förstås dyra…

  Behåll du kofoten – jag tror inte den som hade den i bagageutrymmet på bilen anmäler att den saknas hos polisen :-). I synnerhet inte så nära en guldsmedsaffär.

  • Karin skriver:

   Men, kan det verkligen vara värt besväret att sno ett par glasögon bara för bågarna? Så asocialt, det måste väl vara uppenbart att någon saknar glasögonen. Mer än en kofot, förmodligen:-)

 3. Krönikören skriver:

  Hellre en kofot istället för glasögon än tvärtom. Eller, hur var det nu jag tänkte?

 4. Hyttfogden skriver:

  I dagens Svenska aktualiseras ett problem som du troligen berördes av häromdagen.
  Se sidorna 6 och 7. Det verkar som om tjyvarna vile bli av med sina kofötter eftersom
  inbrottsklimatet har kärvat till sig.

  • Karin skriver:

   Hjälp! Kan det vara en fälla? Någon placerar ett rykande hett spår i min väg? Och jag plockar intet ont anande upp det.

 5. Cecilia N skriver:

  Det där kan bli en riktigt spännande film …

Kommentarer är stängda.