Mo Yan? Yo man!

Medan Peter Englund och Mo Yan ser över sina garderober och funderar på klatschiga repliker tills de ses, slickar vi övriga såren och förbereder oss för nästa år då kanske, kanske vår favorit kommer att få priset. Eller, som några av oss hoppas, vi själva.

Så medan PE och Mo Yan highfivar och har sig, glöder tangentborden.

Här är Skogsgurras försök. En lovande början, måste man ändå säga. Han har kallat det: Rätta sättet att börja en nobelprisvinnande kultur- och allmogeberättelse

Den uppmärksamma läsaren noterar nog att han har tagit fasta på Elmore Leonards 10 skrivregler, men vidareutvecklat dem efter eget kynne. Vilket är helt enligt Leonards egen idé, som han utvecklar i den längre artikel som det finns länk till i förra inlägget. Där konstaterar han nämligen att reglerna naturligtvis har undantag och att de verkligt skickliga författarna kan göra lite som de vill.

Grönköpings Veckoblad har engagerat sig i frågan om Svenska Akademiens bemanning och Skogsgurra har grävt i arkiven och hittat en rival om Nobelpriset.

Det här inlägget postades i Att läsa, Att skriva, Böcker, Språk, Tävling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Mo Yan? Yo man!

 1. Kulturchefen skriver:

  Hade en så spännande förmiddag att jag glömde bort att lyssna/titta kl 13. Just då stod Kulturchefen i en provhytt. En av undertitlarna är för övrigt bibliotekschef, så var snäll och skvallra inte för min personal, ok?

  • Karin skriver:

   Inte ett ord! Och risken att man ska missa nyheten är ju minimal, omskrivet, ombloggat och på alla sätt rapporterat som nobelpriset är.

 2. Musikanta skriver:

  Jag har önskat mig en prenumeration på GV i julklapp.

 3. Skogsgurra skriver:

  Var hittade du den bilden?

  Vänta, Teckna etc… Du?

Kommentarer är stängda.