Galleri Fredag: Kväll

Har inte kvällarna varit extra färgstarka de senaste månaderna, både på landet och i staden. Så gott som varje kväll har jag sträckt mig efter kameran för att himlen varit så fin, ljuset så vackert eller molnen så måleriska. Här är ett mycket litet urval…Desiree står för månadens fredagsteman. Nästa vecka blir det Något som gör dig glad. Här är övriga fredagsgallerister: Desiree i Stockholm, Annika i Washington , Erica i Piteå, Karin på Åland, Fourmom i Stockholm, Victoria i Florida, Marianne i Älmhult, Penny vid Vänern, Annika utanför Umeå, Cecilia i Norge, Olgakatt i Skåne, Anna FT i Stockholm, Channal i Norrköping, Karin i Stockholm, Jagger, Jenny, Nilla, Västmanländskan, Cecilia i England, Christina i Kalifornien, Byfånen, Musikanta, Livsrummet

Det här inlägget postades i färg, fredagstema och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Galleri Fredag: Kväll

 1. Karin skriver:

  Wow, wow, wow…..
  Nu låter jag nog som en hund, men vilka bilder!
  Fantastiskt vackra över en oerhört vacker huvudstad.

 2. Kicki skriver:

  Jag förstår att det är omöjligt att låta bli kameran vid sådana tillfällen och med en sådan utsikt. Vi tackar och njuter.

  • Karin skriver:

   Det svåra är att få det att se trovärdigt ut. Jag försöker låta bli att ändra något, menibland måste jag minska mättnaden, eftersom det ser för kolorerat ut annars.

 3. Nilla skriver:

  Wow! säger jag också! Jättefina bilder och det översta är verkligen magisk!

  • Karin skriver:

   Den där regniga sommaren som alla talar om har jag i stort sett missat. Jag tror att det beror på att det regnade mest på nätterna hos oss och sedan klarnade det upp vartefter och kvällarna var nästan alltid så där färgsprakande och fina, som den där översta.

 4. Skogsgurra skriver:

  Yo, nog har himlarnas karaktär ändrats rejält den senare tiden. Och alltihopa är förra miljökatastrofens (ozonhålets*) förtjänst. Genom att krympa rejält gör det att så kallade kromatiska gaser (grupp O till Z i periodiska subsystemet) ansamlas i atmosfären och skapar ständigt nya färgkombinationer. Genom att öka CO2-halten kan ytterligare nya, djärva färgkombinationer skapas. Civilisationen är inte enbart av ondo.

  *Ozonhålets storlek var ju, i likhet med koloxidhalten, förstasidesstoff under många år. Nu är det slutligen på väg att försvinna helt och det gör många människor oroliga. Hur kommer det att gå den dag ozonhålet helt täpps till? Kommer vi då att försmäkta i en alltför ozonbemängd atmosfär? Hur litet får ozonhålet bli innan livet på jorden, som vi känner det idag, blir en omöjlighet?

 5. Annika skriver:

  Underbara kvällshimlar! Kvällshimlen kan ha så många olika färger…

 6. Annika i Reston skriver:

  SÅÅÅÅ vackert!!
  OCH din utsikt är ju bara helt makalös!!
  SÅ himla fin. Tänk att du se ut över allt det fantastiska VARJE DAG!!
  WOW!!
  Bodde jag där du bor, och hade den utsikten, skulle min kamera ALDRIG vila.
  Ha en fin fredag!!!

  • Karin skriver:

   Tack Annika! Kameran är i flitigt bruk, kan jag lova. Redaktörn undrar ibland om jag inte redan har några bilder på den där utsikten. Joo, men inte med just DET ljuset, eller DE molnen.

 7. Krönikören skriver:

  Så vackert! Hösten har sina plussidor.

 8. Desiree skriver:

  Gillar dina bilder mycket. Kväll, skymning och olika nyanser på himmel och moln. Blir så effektfullt och vackert.

 9. Penny skriver:

  Jag kan inte annat än hålla med övriga gänget – makalöst vackra himmelsfoton!

 10. Channal skriver:

  OMG!!! Vilka bilder! Fantastiska vyer över världens vackraste huvudstad!
  Älskar himlar!
  Fin kväll till dig! KRAM Anna

  • Karin skriver:

   Penny och Channal: Tack – fast egentligen är det ju bara att hålla kameran still och trycka av. I kväll var himlen dramatisk och färgstark igen, men då var hade jag inte kameran med mig.

 11. Musikanta skriver:

  Evig tur att jag inte har sådan utsikt som du. Då skulle jag aldrig göra något annat än sitta och måla vid fönstret…
  Vilka pastellfärger du bjuder på!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Don´t even think about it! Jag tror att solnedgångar är bland det minst tacksamma som finns att ge sig på, oavsett om man använder pastellfärger, olja, akryl eller akvarell. Hur man är bär sig åt är det stor risk att det drar åt Hötorgs-hållet. Fast som färgövningar, för eget bruk kanske ändå…

Kommentarer är stängda.