Skogen

Under konstrundorna i påskhelgen hittade vi några favoriter. Jag fastnade för tre fina tavlor som hette Livets skog. När jag sedan strosade omkring i byggnaden och tittade på andra tavlor kom redaktörn fram och sa att han hittat några intressanta saker. Samma tavlor förstås. Vi kom överens om att det var våra tavlor och så fick det bli.

Det där med livets träd har jag aldrig förstått mig på, men livets skog däremot… Där man kan hämta kraft, tröst och lugn. Där man kan gå vilse, men ändå hitta rätt på något sätt.

Visst är den fin, Livets skog, av Paulina Wennerlund.

Det här inlägget postades i konst, Livet. Bokmärk permalänken.

15 svar på Skogen

 1. Karin skriver:

  Underbar är den! Något annat ord kommer jag inte på just nu!

  Karin

 2. Miss Gillette skriver:

  Grattis till nyförvärvet! Den tavlan skulle jag också ha fastnat för. Jag är ju skogstokig, haha. Vid Makens och min säng hänger en nonfigurativ sak i gröna nyanser som en konstnärskompis gjort. Jag föll pladask för den eftersom jag tycker den ser ut som när man tittar ut genom ett tågfönster när man rusar fram genom tät granskog (inte min favorittyp av skog, kanske, men en som är välkänd och trygg, och så tycker jag ju om att åka tåg även om jag råkar vara förbannad på SJ:s fasoner).

  Fast senaste tavlan vi köpte hade industrimotiv. Det är fint det med, på sitt sätt.

  • Karin skriver:

   Skogstokig. Ja men det är ju det jag är! Tokig i skog. Bästa lekplatsen under barndomen, vid sidan av ett industrilandskap.

 3. Musikanta skriver:

  Helt klart ett fynd! Håller med dig om att tavlan är väldigt rogivande och ger tillfälle till utflykter i fantasin…
  Ingrid

 4. Skogsgurra skriver:

  Heja Paulina!

 5. Ååå vad glad jag blir. =D Det är precis vad jag vill att de ska förmedla. Genom alla träd, genom allt som flimrar förbi, grenar, löv, elände… så skymtar man ändå det skira ljuset, ”ron” där bakom. TACK än en gång. =)

  • Skogsgurra skriver:

   Du har också fått fram en yta som är varierad, vacker och intressant. Lite som Wols och Fautrier. Fast deras motivkrets var ju inte så rofylld. Känner köpsug!

   • Karin skriver:

    Där blev jag tvungen att kolla på nätet och hittade både Wols och Fautrier. Förstår hur du menar med det där med yta, Skogsgurra, men Paulinas tavlor är vackrare.

  • Karin skriver:

   Jätteglad åt mina fynd, Paulina. Men borde du inte höja priset?

 6. Eva skriver:

  Men åh Karin vad fin den är! En alldeles förtrollad skog jag vill gå in i. Kanske Paulina har några blå tavlor med vattenmotiv…?

 7. Eva skriver:

  Har hon någon blogg eller hemsida där man kan titta om man nu som jag missade utställningen?

 8. Det jag ser av dina nya tavlor är härligt! Skogstokig är även jag och galen i lärkträd speciellt – de här tavlorna är så fina!

Kommentarer är stängda.