Häpp, typ!

Min Mac har pajat. Inte bara ont i Mac-magen utan en hjärnskada dessutom, självaste logik-kortet har gått sönder. Så nu litar jag till min lilla resedator. Problemet är dock att den har ett nyare operativsystem än allt annat jag använder.

Så jag ringer den support som ska lotsa mig rätt när jag kopplar in mitt mobila bredband på rese-Macen. Det går inte så bra. ”Men du, vilket operativsystem har du?” Jo, det är ju det senaste kattdjuret i Macs serie av olika rovdjur: Lion.

”Nej, nej”, säger supporten, ”då går det inte. Vi har ingen lösning på det.”

”Ingen lösning?” upprepar jag lite fånigt och undrar om det skulle kunna fungera med ett annat mobilt bredband. ”Du kan ju alltid försöka.”

Så jag går in i en butik som säljer sånt och rådgör med en hjälpsam ung man och förklarar att jag måste ha en uppkoppling på landet. ”Det HÄR fungerar, det lovar jag!” Sade den unge mannen med ett övertygande leende.

”Även med Macs nya Lion”, undrade jag ”Mac OS X 10.7.1?”

”Jamenvisst och absolutely! Det är klart att det funkar!”

Det blev ett mer än dubbelt så dyrt abonnemang som tidigare, men det är väl priset för utvecklingen på området. Väl framme i stugan på landet försöker jag installera det, vilket enligt försäljaren skulle vara barnsligt enkelt: ”Häpp, typ.”

Det första som möter mig när jag öppnar asken är följande meddelande.

Hur då koppla upp utan uppkoppling? Riktigt hur irriterad jag blev, förstår man nog först om man läser sagan om den lilla tanten som skulle köpa mobilt bredband. Den utspelade sig förr i tiden, för ungefär fyra år sedan.

Fortsättning 11 oktober. Mac-doktorn ordinerar nytt logikkort för 11895.  Eller överflytting av hårddisken till en likadan Mac. Eller överflyttning av informationen till annan Mac. Eller avlivning, eftersom jag har backat upp det mesta. Suck, vad ska en stackars Mackberoende människa göra? Inte köpa PC, väl, även om priserna talar för det?

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Häpp, typ!

 1. Skogsgurra skriver:

  Jag var trogen Macanvändare ända tills Windows dök upp och ändrade på det. I dag är Mac visserligen mycket trevlig, men det är Windows 7 också. Du får en liten (ja, verkligen liten) Eee-dator med utmärkt batterilivslängd för ungefär 3000 svenska kronor. Jag använder dem som mätdatorer. Testa! Ingen större katastrof om du inte trivs med den.

  • Karin skriver:

   Men rita, då? Jag tror jag måste ha lite större yta än lilla Eee. Och hoppas kunna rädda över Illustrator, mm, som ju kostar mer än datorn. Fast är rätt gamla och snart inkompatibla med allt utom mig själv. Dubbelsuck.

 2. Rune skriver:

  Du ville ha kommentarer..:
  Jag antar att du har 2 MAC’ar .. en som pajat, plocka ur hårddisken ur denna
  köp ett 2,5″ USB hårddiskkabinett ( t.ex. Kjell&Co 199kr), pluggain disken i denna . anslut till funkande MAC och använd den som Extern hårddisk..
  Karin ! jag gillar din Blogg , du verkar vara en mycket van skribent..

  • Karin skriver:

   Hej Rune, tack för tipset (och berömmet!). Jo det får kanske bli ett sånt där kabinett. Efter alla åkommor som min dator drabbats av – tarmvred, hjärnskada och panikångest, dvs kernel panic – är det väl inte så mycket kvar att rädda. Men det kommer att kännas ungefär som att stoppa kvarlevorna av en gammal kompis i en urna. Vi har haft rätt mycket kul ihop under de senaste sex åren.

Kommentarer är stängda.