Ont i Mac-magen

Det fanns en trevlig Mac-butik på Sveavägen i Stockholm, med hjälpsamma försäljare som sade saker som: ”Borde du inte vänta några veckor med att köpa dator, för det kommer ett nytt operativsystem snart.” Den enda nackdelen var att den var mycket populär, så det kunde bli lång väntetid ibland.

Nu har den köpts upp av något som heter Digital Inn. Inredningen liknar mest en obduktionssal och det är glest mellan kunderna. Jag gick dit i fredags när min Mac fått batteriproblem. Det ena batteriet verkade trött och extrabatteriet hade helt enkelt exploderat! Lyfter man av locket – vilket är lätt, eftersom det sprängts loss – hittar man de svullna inälvorna. Ser inte alls trevligt ut!

Digital Inn-grabbarna var inte särskilt oroade. ”Handhavarfel” sade en. ”Det är ju så där med de där batterierna” sade en annan, med en ton (och höjda ögonbryn) som antydde att det borde jag väl veta och var jag så korkad att jag köpte ett sådant fick jag ju skylla mig själv. ”Du har väl inte skött det ordentligt” sade en tredje. De var rätt unga och har lärt sig hårdsälja vad som helst till vem som helst och sedan hoppas de väl att kunden inte orkar komma tillbaka och klaga om det blir fel. För de kunder som återvänder finns standardsvaret: ”Handhavarfel.” Jag ville veta vad jag gjort för fel och vad jag borde ha gjort i stället, så de bollade mig runt ett tag, tills både de och jag tröttnade. Jag köpte ett nytt batteri och lovade mig själv att i görligaste mån undvika den butiken i fortsättningen.

Sedan kollade jag på nätet och se där! Massor med berättelser om svullna batterier, men när batteriägarna vänt sig till sina respektive butiker har de fått en ursäkt och ett nytt batteri. Gratis. Långt efter garantitidens utgång. Ingen enda hade blivit tillrättavisad för ”handhavarfel”. Så jag gick tillbaka i går för att diskutera vidare med de unga männen. Butiken är stängd för renovering, så det gick inte så bra.

Det får väl bli en brevväxling med någon lämplig instans i stället. Men om ni stöter på denna skylt kan det ju vara bra att veta att man ska vara på sin vakt.

 

Det här inlägget postades i Debatt, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Ont i Mac-magen

 1. Kicki skriver:

  Högtrycksförsäljare motverkar sig själva men det verkar dom inte ha fatta. Fick du kontakt med internkonsulten?

 2. Karin skriver:

  Jag har letat en stund efter internkonsultens kontaktuppgifter, men så kom jag på att jag skrev upp dem på insidan av en tapetrulle, som jag sedan glömde att ta med mig/skriva in i datorn. Så nu har jag just testat om det kan funka med Facebookkontakt i stället.

 3. Martin Frost skriver:

  Jag skulle rekommendera Lan-Master på Rörstrandsgatan 37 när det kommer till trasiga mac:ar. De är ett serviceställe, är väldigt trevliga, och framför allt mycket mindre säljinriktade. :)

  • Skogsgurra skriver:

   Nu har jag tänkt. Funderat. Lagt ihop två och två. Och kommit fram till att det blir fem, för stora värden på två. Jag tror också att jag vet vem internkonsulten är – eller?

 4. Karin skriver:

  Perfa, tack! Ska ila dit med min krassliga Macbook Pro med det snaraste. Skärmen ser ut som en snygg kökshandduk (ett rutmönster med flaggfragment) och efter en stund kommer en starta-om-ruta upp på fyra språk och så startar jag om och så kommer kökshandduken igen och så starta-om-rutan på nytt och så startar jag om… Jodå, jag har ominstallerat allt (omåttligt stolt att jag hittade rätt skiva!) och sånt men vi återvänder hela tiden till kökshandduken. Rörstrandsgatan nästa!

Kommentarer är stängda.