Heja Bengt!

Bengt Göranssons krönikor i Helsinborgs Dagblad är alltid läsvärda. Nu har han granskat regeringsförklaringen. Inte dess förslag, utan dess språk och särskilt metaforerna. ”Håller den, då är bilden relevant och argumentet intellektuellt rimligt. Spricker den, ska man vara försiktig. Det tyder på att den som använder den inte tänkt tanken fullt ut.”

Att läsa regeringsförklaringen med kritisk metaforblick är enligt Bengt en både skakande och roande upplevelse. Själv undrar jag om det kanske är någon tidigare SMHI-anställd som hållit i pennan. Stormen knackar på dörren och skuldsatta länder är roten till svallvågor. Och det är inte människor som agerar i denna text, nej det är lån som bygger skuldberg och ekonomier som ställer krav. Hela texten finns här. Läs och njut!

Det här inlägget postades i Att läsa, Att skriva, Ord, Språkpolisen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.