Dags för bokmässan

Jaha, så var det dags att samla sig inför bokmässan. Nej, lugn, bara lugn, bokmässan i Göteborg är först om någon vecka, men bokmässan i Nairobi börjar i övermorgon och jag ska göra sällskap med Nina Jaribu och frossa i afrikansk litteratur under några dagar.

Det verkar hända mycket i de sammanhangen. I brittiska The Telegraph konstaterar man att Afrika snart tar över från Sverige på deckarfronten. Mukoma wa Ngugi’s detektiv Ishmael Fofona ”may not as yet have taken over from Kurt Wallander in our affections, but I’m hoping it’s only a matter of time.” Poesi, romaner, Science fiction, chick litt och böcker som inte nödvändigtvis handlar om Afrika, men som är skrivna av afrikaner i diasporan.

Efter förra årets Afrikatema på bokmässan är det lite konstigt att Sverige inte alls verkar finnas med i Nairobi. Inte ens Guillou. Men jag kan ha fel. Bäst att jag väntar med omdömen tills jag kollat upp. Återkommer i mån av uppkopplingsmöjligheter!

Det här inlägget postades i Att läsa. Bokmärk permalänken.

9 svar på Dags för bokmässan

 1. Eva skriver:

  Ha en spännande resa, Karin och Nina!

  • Karin skriver:

   Tack Eva! Packar för fullt, men det är ju egentligen inget problem när väskan är full av böcker. Kläderna tar jag på mig och tandborsten kan jag ha i bakfickan. Återkommer förhoppningsvis med rapporter från mässan!

 2. Skogsgurra skriver:

  Det blir rabatt på biljetterna har jag förstått i sinom tid..

 3. Skogsgurra skriver:

  Kanske i väskan? Du ser att jag har börjat fatta!

 4. Vad spännande att få upptäcka en massa ny litteratur som vi inte känner till. Lycklig resa.

  • Karin skriver:

   Tack! Det blev en spännande början i alla fall när elektriciteten pajade på flygplatsen i Bryssel och det kom meddelanden i stil med ”Sorry guys, där försvann vårt flygprogram! Vi ska försöka ladda ner ett nytt.” Det var kanske därför som jag till min förvåning hamnade i Burundi i stället för Kenya. Men nu är jag framme i alla fall.

Kommentarer är stängda.