Nytänkande, hjärnrikt, häpnadsväckande

Jag har fått massor med beröm ett tag. Så här kan det se ut i högen med kommentarer: ”Varför har du begåvats med så mycket hjärna – vad avundsjuk jag blir!” Eller: ”Heliga Toledo, vad glad jag är att jag hittade den här sajten!” Eller: ”Jag ramlade ur sängen i morse och kände mig rätt låg. Den här artikeln piggade upp mig betydligt.” Eller: ”Varför har ingen tänkt på detta förut. Heder och tack!”

Det kan vara upp till hundra kommentarer om dagen. Men varför ser man då inte dessa omdömen i kommentarbåset, undrar den uppmärksamme läsaren. På grund av min blygsamma läggning? (Äsch, inte är väl jag…) Nej, förklaringen är helt enkelt att det är spam. Alla meddelanden är på engelska och de är helt orelaterade till det de kommenterar.

Som när jag klagar på att regnet öser ner. Då utbrister en Derek entusiastiskt att det var det smartaste han någonsin läst. Meddelandet kommer från en normal e-postadress, men det är på engelska och rätt irrelevant i sammanhanget. Dagmar Richter (med en berlin.de-adress) konstaterar att jag verkligen lyckats slå bollen ut från plan när jag skriver om en nyutslagen stjärnflocka. Hank (midland.com) tycker att han fått svar på alla sina frågor, när jag skriver några rader om midsommarfirandet. Demario: ”IMHO*, the best blog around.” Janice: ”Never would have thought I would find this so indispensable.” Mattingly: ”ICOCBW**, but I don’t think anyone thought of this before. Kudos!”

Under några dagar utsätts jag för detta fullständiga bombardemang av komplimanger och så upphör de lika plötsligt som de började. Nästan så att jag saknar dem lite! Men det är opraktiskt med 100 nya kommentarer varje gång man går in på sidan. Man riskerar ju att slänga en och annan riktig kommentar också när man deletar.

Det jag verkligen undrar är: Vad handlar det om? Vem eller vilka gör detta och varför? Att man spammar bloggen när jag skriver om Libyen kan jag förstå, men då var det varken riktiga adresser eller meddelanden, bara zgstrlthgf lkjhkjhgjhgf och liknande. Men detta? Varierade budskap, fullständiga meningar med trevligt innehåll och ingen reklam. Vad hade man tänk uppnå med det?

You’ve hit the ball right out of the park! Incredible!

* IMHO = in my humble opinion
**ICOCBW= I could of course be wrong

Det här inlägget postades i Att tolka. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nytänkande, hjärnrikt, häpnadsväckande

 1. Kicki skriver:

  Det är väl trevligt med beröm! Mellan den 7 och den 18 juni hade jag plötsligt över 100 besök/dag på min blogg. Det har jag aldrig haft tidigare. Men inga kommentarer, och inget beröm. Orättvist. Strax innan hade jag lagt ut listan med kategorier och trodde att det kanske var därför det blev så många besök men sedan upphörde det och återgick till de gamla vanliga 20-30 besök/dag. Kan det finnas samband?

 2. Karin skriver:

  Ungefär som en solstorm som sveper förbi? Jag har inte ens installerat någon besöksräknare så jag kan inte kolla hur variationerna ser ut. Jo, jag ska. Vid lämpligt tillfälle…

 3. Eva skriver:

  Oavsett om det bara är besökare som på ett märkligt sätt stormar förbi så är du värd berömmet, så det så!

  • Karin skriver:

   Tack Eva! Man lär sig i alla fall ett och annat engelskt uttryck. Jag har sparat de bästa om jag skulle behöva strö komplimanger omkring mig på engelska någon gång.

 4. Håller med Eva, du är värd beröm även om de som berömmer inte vet vad det gör!! Du har spännande och informativa inlägg, jag lär mig ofta något jag inte visste att jag inte visste. Min blogg har något som heter kismet (?) som sorterar bort spam – jag ser bara att det har varit sådana men inte hur de ser ut. Och en visningsräknare ska du lägga in, det är kul – jag säger som syster din, ena dagen är det 140 visningar och nästa är jag tillbaka på ”normala” 30-talet eller mindre – och jag blir så peppad och så nyfiken! Vilka kollar, oftast utan att kommentera?

  • Karin skriver:

   Men snälla och äsch då – tack och bock! Jag har sällan spamproblem och är så jäkla nyfiken att jag inte har något emot att klicka bort det som dyker upp, efter att jag kollat om det finns någon vettig förklaring till att de finns. Egentligen har det bara hänt två gånger, dels när jag skrev om Libyen och så förra veckan, helt oförklarligt. Besöksräknare ska jag verkligen koppla på, så snart jag får tid att kolla upp hur man gör! Man kan visst se var ens läsare finns också och det låter ju spännande.

Kommentarer är stängda.