Fylleriövning för regeringen

Hej regeringen. Jag ser i DN att finansdepartementet anlitar PR-konsulter för att förklara det finanspolitiska ramverket. För vem? För regeringen? För EU-kolleger? Att det handlar om besparingar i offentliga utgifter dvs ett överskottsmål på en procent, kommunala budgetar i balans och en ordning som gör det svårt för riksdagen att ha någon annan åsikt än regeringen om budgeten framgick väl från första början.

Nåväl, om det nu behövs mer kreativa förklaringar finns hjälp att få. Det har ju blivit lite kostsamt hittills med konsulterna, måste man säga och kritikerna menar att finansdepartementet med sina 400 anställda borde kunna förklara sina egna regler. Men om man ändå vill använda extern hjälp blir det lättare att nå överskottsmålet med den här lösningen:

Två av världens mest framstående reklamkonsulter ställer sina tjänster till förfogande. Gratis! Allt man behöver göra är att gå in på deras hemsida och sedan skriver man in upp till fem lämpliga ord i dialogrutan och efter ett tag kommer de med något kreativt. Fast det måste vara på engelska. Skriv till exempel ”financial politics for dummies” eller ”stop  parliament from thinking” eller ”it’s for your own good” eller någon annan angelägen vinkel. Man kan försöka fler gånger tills man är nöjd. Här är länken. Lycka till!

Det här inlägget postades i Att översätta, Att tolka, Språk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Fylleriövning för regeringen

 1. skogsgurra skriver:

  Funkar på svenska också. Och jag tycker att 435 dollar är ganska billigt för ett kvalificerat råd. Dom tar AMEX, VISA och MC. Visserligen får man vänta rätt länge. Men ge inte upp! Gratis är bra – som bonden (vår granne) sa!

  • Jag som trodde att statstjänstemän och politiker inte får använda skattepengar för att betala sina vänner?! en denna typ av tjänster behöver de inte upphandla! Kalla kreativa och då får de välja utan upphandling. Och då kan vi alla se hur familjen Emilsons olika fastigheter renoveras för skattepengar…

   • Karin skriver:

    Eva, jag blir lite nervös av den där kombinationen: kreativitet och landets finanser. Kreativ bokföring låter inte bra, och kreatativitet i samband med statsbudgeten får en att bita på naglarna.

  • Karin skriver:

   Klipska killar, Skogsgurra. Tänker djupt – och länge!

Kommentarer är stängda.