Annars…

Vi har en liten kris i familjen. Min Mac vill inte umgås med scannern. I alla fall inte göra DET. Skriva ut dokument går bra, men inte scanna. ”Men kom igen”, uppmuntrar jag. ”Ni känner varandra. Det där har ni gjort förr. Larva er inte!”

Det finns en scanner till i Macens liv, måste jag berätta. Låt oss kalla dem scanner 1 och scanner 2 så att ingen känner sig utpekad. Det har varit likadant förut när Macen växlat emellan dem.  Men aldrig såhär illa. Verkar som om scanner 2 är rejält sur på Macen som har umgåtts rätt mycket med scanner 1 den senaste tiden. Och då blir Macen också sur förstås. Rycker på axlarna: ”Vem är det där? Ingen som jag vill umgås med i alla fall.”

”Men lägg av nu, sluta löjla dig. Samma gamla vanliga scanner! Den står ju där alldeles bakom dig.” Försöker jag.

”Känner inte den scannern. Den är faktiskt luft för mig.”

Man får inte vara dum, tänkte jag och försökte starta scanningen från scannern i stället. Det är bara att trycka på en knapp där det står ”scanna” och det brukar gå bra.

Men inte den här gången. Det verkar ha hänt något riktigt allvarligt mellan dessa två kompisar, som annars kommer rätt bra överens. Nu påstår scannern plötsligt att USB-kabeln inte är inkopplad. Jag tar demonstrativt ut kabeln och sätter tillbaka den i båda ändar. ”Sådär. Scanna nu hörni, det här är inte alls roligt. Och ja, jag har stängt av bluetothen och airporten också så ingen kan se vad ni håller på med.”

Jag har startat om båda två rätt många gånger, jag har bytt USB-port, jag har kollat alla inställningar som går att kolla (tror jag).

Jag har till och med tillkallat alla smarta vänner, men dom verkar inte vara så smarta. I alla fall hände det överhuvudtaget ingenting när de aktiverades. Det trista är att jag vet att det blir precis likadant när vi återvänder till scanner 1 i morgon. ”Jag hittar ingen scanner”, kommer Macen att säga. Kära Mac, det är bäst för dig själv att du letar upp den där scannern, annars vet jag inte hur det här kommer att sluta. PC, kanske?

Tips, någon?

 

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Annars…

 1. skogsgurra skriver:

  Tips: Rita direkt på skärmen med whiteboardpennor. Tryck sedan på PrtSc (dvs Print Screen) så sparas bilden i clipboard och kan sedan tas in i vilket program som helst utan att din tjuriga skanner behöver göra nånting. :-)

  • Karin skriver:

   Lysande Stickan! Men foton då? Om jag trycker dem tillräckligt hårt mot skärmen på Macen, kanske den fattar vad jag menar?

   • skogsgurra skriver:

    Jaa. Prova. Annars tycker jag att dina teckningar duger väldigt bra. Köpte en kurs i teckning på Konsums rea – 99 kronor. Försöker komma ifatt…

 2. Karin skriver:

  Teckningskurs, minsann. Men då är det ju bara ett ritprogram som saknas, för sisådär en 9 999 kronor. Sen kan det bli åka av! Adobe Illustrator, t.ex. och obs att jag är alldeles osponsrad.

  • skogsgurra skriver:

   Njae, jag kör en mera naturnära variant. Komms det ihåg grafitstift? Och skissblock? Vi passade på att köpa lite pennor när vi passerade Faber-Castell på väg hem för några månader sedan. Vi var i Stein för att leta gamla räknestickor och hittade ’Slottsbutiken’ i stället. Där fanns också Faber-Castells alldeles egna Frankenwein. Står till förfogande för avsmakning.
   Men skynda på! Det är lätt att ta till flaskan när teckningsövningarna leder till att modellen (Karin) förskräckt undrar: Ser jag ut som Ulf Adehlson?

Kommentarer är stängda.