Varsågod och välj: stilrent eller hällregn

Allvarligt talat, vi kan inte hålla på så här. Vackla in i duschen lite yrvaket i ottan och bara stå där en stund i strilande vatten. Det duger inte!

Jag har kommit till insikt efter att ha läst om vilka finfina alternativ det finns. Man kan skapa sig en stilren duschupplevelse – hörde ni det: STILREN – med hjälp av Tapwells takdusch. Låt er inte luras av att det ser ut som ett rör som man bockat till på enklaste vis och satt på en bevattningsstril. Det är faktiskt modellen LQM 8200 för 8495 kronor som vi talar om här. Väldigt stilren duschupplevelse.

Och inte nog med det, det finns fantasieggande alternativ för den som vill ta sin duschupplevelse på allvar. Cifials dusch med duschblandare ur Techno M3-collectionen ”skapar en illusion av att man står i hällregn”! Inte mitt förstaval, kanske, men ändå tryggt att veta att den finns.

Lite mer avvaktande ställer jag mig kanske till medlet mot duschklaustrofobi: satsa på öppna designlösningar, ta bort duschväggen! Varför avgränsa duschen överhuvudtaget?

Jo, förstår ni, inredare, duschdesigners och duschspekulanter: med en helt öppen duschlösning blir det ännu mer yta att torka upp på efteråt, vilket rätt många glömmer att göra och då blir den som går in  badrummet efter någon annans duschupplevelse alldeles plaskvåt om fötterna.

Om man är riktigt seriös häller man sedan gärna över sig en skvätt Gypsy Water, för att ytterligare förhöja duschupplevelsen. Sen doftar man bergamott och vanilj hela dagen till det facila priset 1150 kronor.

Kom sedan inte och säg att jag tar lätt på min roll som konsument. Allt detta står att läsa i en publikation som heter: A Perfect Guide från Perfect Magazine Scandinavia AB.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Varsågod och välj: stilrent eller hällregn

 1. Kicki skriver:

  Vi förstår oss inte på det där varken du eller jag. Design och status tror jag det handlar om. Men det där med att ta bort duschväggarna förstår jag inte, jag trodde de skulle bidra till totalupplevelsen och bli ännu mera påkostade. Men vill jag gärna vara väldig mycket ifred med mina valkar och häng.
  Om någon sedan häller på sig Gipsy Water eller liknande bekämpningsmedel så får jag sendrag i mina luftrör.

  • Karin skriver:

   De gick inte riktigt så långt att de föreslog att man ska ta bort väggen till duschrummet (även om jag på annat håll sett förfärliga bilder på sovrum, med angränsande badrum och bara en glasvägg emellan). I det här sammanhanget gällde det att hiva ut duschkabinen, duschdraperiet, duschväggen eller vad man nu har för att hindra att hela badrummet får en rejäl duschupplevelse. Den som klivit in på ett sjöblött badrumsgolv (med sista paret rena sockor, förstås och strax innan man MÅSTE iväg) bara för att någon tyckt att det där med duschdraperi är onödigt, den förstår varför jag tvekar om den kabinfria lösningen som norm.

 2. Karin skriver:

  Jag är rädd att det där är en pinsamt korrekt invändning. Riktigt hur korrekt kan jag tyvärr inte veta, eftersom jag höll på att slänga gamla reklambroschyrer och annat, när blicken föll på denna glossiga trycksak. Undrar hur länge den legat där. Sedan 80-talet? Det väl ändå inte möjligt. Kanske jag skulle ta och gå ner i soprummet för att se om jag kan fiska upp den och kolla datum? Nej, hissen är trasig så det får nog vara.

Kommentarer är stängda.