Arbetarens kön

På LO-tidningens kulturblogg diskuteras ”Arbetarens kön” apropå en träff i Göteborg med samma tema. Det ser av referaten ut att ha varit seriösa och tänkvärda inlägg på mötet och diskussionen fortsätter som sagt på bloggen.

Själv drar jag mig till minnes en episod i somras när det var schaktning på gång på tomten. Projektledaren berättade bekymrat att det hade blivit problem och att det var risk att jobbet skulle dra ut lite på tiden:

”Vi får inget grus. Lastbischauffören har fått foglossning och kan nog inte köra på ett tag.”

”Men… jag trodde att det bara var kvinnor som kunde få foglossning?”

”Ja.”

Och apropå typiskt manliga och kvinnliga jobb finns ett utdrag ur Johan-Olov Johanssons novell Kvinnsfolkssmide här. Både händelsen och personerna sägs vara autentiska; ett och annat namn har dock bytts ut på personer och platser.

I väntan på ersättare för den kvinnliga lastbilschauffören, som skulle leverera grus, fick jag prova på att köra grävskopa. Väldigt svårt, men kul när man väl kommer på knepen!

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Arbetarens kön

  1. Malin skriver:

    Det vet ni väl! Det gäller att foga sig.
    Malin

Kommentarer är stängda.