Restips

Jag lovar, jag ska knyta ordentligare innan jag ger mig ut och reser igen.

Om man ska ut och resa kan det vara bra att ha en resväska som man känner igen. De flesta knyter ett rött band om handtaget, vilket inte är någon bra idé.

Senast jag väntade på min väska vid bagagebandet for det runt inte mindre är fyra väskor med rött band. Mitt band är därför turkos, och det har jag hittills varit ensam om.

Det visar sig också att det där turkosa bandet varit räddningen i ett par oväntade sammanhang. Det har till exempel fått tjänstgöra i stället för det skärp som jag glömde att packa (att packa är nog min sämsta gren). Jag har ett par trevliga olivgröna långbyxor i bomull, som jag tyckte skulle passa bra att ha med. De ramlar dock av mig om jag inte har något skärp. Det turkosa bandet blev räddningen.

Sedan lyckades jag inte stänga balkongdörren på kvällen och då fick det turkosa bandet träda i tjänst igen. Men ack, nästa dag, medan jag var på vift, blåste det kraftigt och vinden lyckades lirka upp min rosett och dörren for upp och mitt band blåste bort. När jag kom tillbaka till ett välvädrat rum insåg jag vad som hänt och gav mig ut på bandjakt. Hur långt kunde det ha blåst iväg? Jag letade på och under balkongen och i hotellets närområde.

Lite missmodig återvände jag till min balkong och vad hittar jag väl då. Bandet hade hamnat i citronträdet under balkongen och det var bara att lirka loss det igen.

Så, mitt bästa restips är: ta med ett multipurpose-band när ni ger er iväg nästa gång!

Det här inlägget postades i Att måla, Att resa, Efterlyst, kaoskordinator, När det skiter sig, Planering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Restips

 1. Vet du!? Jag har också ett turkost band på min röda kappsäck! Det går inte ton i ton alls och skär sig men jag har alltid fått tag på min kappsäck. Är vi på samma resa någon gång så måste vi diskutera redan innan att ha olika färg på våra kappsäckar..Vi heter ju nästan samma sak också…
  Att ha ett extra band med sig är perfekt, duger till allt möjligt..att hålla solhatten på plats när det blåser är också en bra funktion.

  Ditt band ville nog bara ut på ett eget äventyr. Sådan matte, sådant band ;)

  • Karin skriver:

   Va! Turkos du också? Vad tyder det på om inte att ”great minds think alike”! Solhattsförankring har mitt band också hunnit vara, på denna blåsiga plats.

   Vi får se till att samordna oss – nej, snarare särordna oss, inför kommande resor. Har du någon alternativ färg som du skulle kunna tänka dig? Jag funderar på zebrarandigt.

 2. Margaretha skriver:

  En knallgul väska fungerar också bra — fast nu är det länge sedan den kom till användning.
  Margaretha
  som avundas folk som
  kan resa jorden runt
  med bara en tandborste
  i fickan

  • Karin skriver:

   Knallgult väska – vad fint! Lätt att känna igen och dessutom lyser det ju upp tillvaron.

   Ja, en tandborste i fickan är idealet. Eller som en akvarellärare sa: sex färger och tre penslar, max! Och så tittade han förundrat på oss deltagare som kom släpande med IKEA-kassar fulla med akvarelltillbehör.

 3. Kicki Englund Frost skriver:

  Det är inte alltid det hjälper. Vid en resa för länge sen hade jag en brun resväska, det hade någon annan också men med ett stort märke för öl på. Ölväskan var det enda var den enda som låg kvar på bagagebandet. Jag lyckades identifiera ölväskans ägare och kunde byta väska några veckor senare. Men jag kanske skulle ha märkt min väska med något … originellt, vad nu det kan vara.

  • Karin skriver:

   Hoppas ölmärkesmannen (eller kvinnan?) hade lite användbara prylar i sin väska!

   Lite besvärligt blev det för den person, ev statsråd, som (enligt rykten på utbildningsdepartementet) av misstag fick ärkebiskopinnan Söderbloms väska. Liten och nätt var hon. Det var inte den person som fick hennes väska.

 4. Brorsdottern skriver:

  Sonen och jag knöt varsin turkos hundbajspåse runt handtaget på våra resväskor (en knallgull och en blågrå). Påsarna har hängt med i många år. Vi har varit ensamma med våra bajspåsar

  Seeen sista resan i februari, vad fick vi se då!?? Jo, en annan familj SOM HAR KNUTIT TURKOS HUNDBAJSPÅSE RUNT HANDTAGET!! Deras väskor var dock enormt tråkigt grå…

  • Karin skriver:

   Men! Ni var säkert först med hundbajspåsarna. Borde det ens vara tillåtet att härmas på det viset? Kan man inte registrera sin väskmarkör hos Patent- och registreringsverket?

   Påsarna är ju också lite multipurpose och går säkert att knyta fast balkongdörren med. Jag undrar dock hur de fungerar som skärpersättning.

 5. Brorsdottern skriver:

  Man kan ju knyta ihop de främre hällorna om man sprättar upp påsen lite. Jag kan prova nästa gång jag tar på mig jeansen. Kanske kan jag knyta ihop arbetsbyxorna imorgon….Ja det gör jag och låtsas som ingenting när jag kommer till kunden! Fniss! Fniss! Vi har några rosa påsar i skåpet. Arbetsbyxorna är svarta

 6. Paula Merio skriver:

  Jag är numera inte så berest att det vållat större problem med bagaget. Har bara haft kabinväskor. Men idén är lysande, liksom den vackra turkosa färgen, en av mina favoritfärger på kläder! Och så väl den syntes där i busken. Tack för kanske värdefullt tips om och när jag ger mig ut i världen igen!

  • Karin skriver:

   Vassego! Jag är i stort sett hopplös i övrig när det gäller att planera resor och att packa inför dem, så jag är mycket nöjd med att kunna bidra med ett tips!

 7. Nilla skriver:

  Åh, vad fint det passade där i citronträdet! Ska definitivt ta med mig ett turkos band nästa gång jag ger mig ut på resa. När det nu blir, sist jag var utomlands var 2017 och jag har inga planer på att bege mig över gränsen igen. Blir dock sugen när jag ser citronträdet.

  • Karin skriver:

   Ibland är det svårt att motstå när reslusten slår till. Så var det en dyster januaridag när jag läste om en akvarellkurs på södra Kreta, en liten ort utan turisthotell, bara små pensionat, med citronträdslundar och vildväxande oregano. Plus rådet att ta med reskassan i kontanter, för det är just inga som tar kort.

   Lite som att resa tillbaka till femtiotalet.

 8. Jag har ett chockrosa band och en annorlunda bagagetag på min resväska, hjälper mycket när väskan kommer på bandet.
  Kul historia om ditt turkosa band.
  Ha det bra!

  • Karin skriver:

   Tack Lena! Det gäller att hitta något som inte andra redan tänkt ut och du verkar ha lyckats. Jag får nog jobba lite till på min lösning.

 9. Ursäkta en obildad yngling men vad är ett multipurpose-band för nåt? Googlar på ordet och får de mest olika svar.

  Svar till signaturen ”tandborsten”.

  • Karin skriver:

   Japp, helt rätt det där med olika svar! Det är liksom multipurposeriets själva idé. Men det kanske går att hitta ett lite svenskare ord? Flerändamålsband, kanske? Bättre förslag mottages tacksamt!

   • Ok, det är alltså ett band som kan vara dansband, måttband, blandband, förband, bredband, kontraband, strumpeband, ordensband, rövarband och vänskapsband.

    Så användbart! Finns att köpa i sybehörsaffärer?

   • Karin skriver:

    Ja precis! Eller i alla fall på ett ungefär.

    Fast köpa i sybehörsaffär… njae, det är ju väldigt ont om sådana nuförtiden. Mitt mångsysslande band har jag tiggt till mig av en äldre kusin, någon gång på 1970-talet. Kolla med dina kusiner!

 10. Micke skriver:

  Lärde mig det efter min första utlandsresa med flyg, hade alltid den fulaste väskan efter det så jag skulle komma ut från flygplatsen snabbt med väskan i handen.
  Alla har ju samma väskor tycks det.
  Ett sådant band är nog bra att ha med sig oavsett vart man reser.

  Bra jobbat, ha det bäst.

Kommentarer är stängda.